Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene svinjske zarebrnice s koromačem in krompirjem

Kosilo iz enega pekača za kosilo brez muje

Pečene svinjske zarebrnice s koromačem in krompirjem

Kosilo iz enega pekača za kosilo brez muje

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2 krompirja
  • 1 gomolj koromača
  • 1 rdeča paprika
  • 4 vejice timijana
  • 4 neolupljeni stroki česna
  • 1 žlica paste iz paradižnikov, sušenih na soncu
  • 3 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 4 svinjske zarebrnice
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 2 krompirja
  • 1 gomolj koromača
  • 1 rdeča paprika
  • 4 vejice timijana
  • 4 neolupljeni stroki česna
  • 1 žlica paste iz paradižnikov, sušenih na soncu
  • 3 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 4 svinjske zarebrnice
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir olupimo in vsakega narežemo na 8 delov. Koromačev gomolj očistimo in narežemo na 8 krhljev. Papriko razpolovimo, odstranimo semenje in tudi njo narežemo na 8 delov. Narezano zelenjavo damo v pekač in jo solimo. Premešamo, dodamo še timijanove vejice in neolupljene stroke česna ter zalijemo z zelenjavno osnovo, ki smo jo zmešali s paradižnikovo pasto. Pekač pokrijemo s folijo in jo zavihamo tako, da je pekač tesno zaprt. Zelenjavo pečemo 30 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in temperaturo v pečici zvišamo na 220 °C.

2

Svinjske zarebrnice solimo in popramo. S pekača odstranimo folijo in meso položimo med zelenjavo. Pekač vrnemo v pečico in nepokrito pečemo še 15 do 20 minut, da se meso speče in lepo obarva. Meso in zelenjavo na krožnikih pokapljamo z omako, ki je nastala med peko.

Nasvet

To jed lahko pripravimo tudi s piščancem. Osem piščančjih stegen solimo, položimo na zelenjavo in pekač pokrijemo s folijo. pečemo jih skupaj z zelenjavo pol ure, nato pekač vzamemo iz pečice, temperaturo zvišamo, folijo odstranimo in v pekač dodamo 250 g češnjevih paradižnikov. Vse pokapamo z malo oljčnega olja in jed dokončamo kot prej.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.