
Pečene svinjske zarebrnice s koromačem in krompirjem
Kosilo iz enega pekača za kosilo brez muje
Pečene svinjske zarebrnice s koromačem in krompirjem
Kosilo iz enega pekača za kosilo brez muje

Sestavine
- 2 krompirja
- 1 gomolj koromača
- 1 rdeča paprika
- 4 vejice timijana
- 4 neolupljeni stroki česna
- 1 žlica paste iz paradižnikov, sušenih na soncu
- 3 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 4 svinjske zarebrnice
- sol
- poper

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 2 krompirja
- 1 gomolj koromača
- 1 rdeča paprika
- 4 vejice timijana
- 4 neolupljeni stroki česna
- 1 žlica paste iz paradižnikov, sušenih na soncu
- 3 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 4 svinjske zarebrnice
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir olupimo in vsakega narežemo na 8 delov. Koromačev gomolj očistimo in narežemo na 8 krhljev. Papriko razpolovimo, odstranimo semenje in tudi njo narežemo na 8 delov. Narezano zelenjavo damo v pekač in jo solimo. Premešamo, dodamo še timijanove vejice in neolupljene stroke česna ter zalijemo z zelenjavno osnovo, ki smo jo zmešali s paradižnikovo pasto. Pekač pokrijemo s folijo in jo zavihamo tako, da je pekač tesno zaprt. Zelenjavo pečemo 30 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in temperaturo v pečici zvišamo na 220 °C.
Svinjske zarebrnice solimo in popramo. S pekača odstranimo folijo in meso položimo med zelenjavo. Pekač vrnemo v pečico in nepokrito pečemo še 15 do 20 minut, da se meso speče in lepo obarva. Meso in zelenjavo na krožnikih pokapljamo z omako, ki je nastala med peko.
Nasvet
To jed lahko pripravimo tudi s piščancem. Osem piščančjih stegen solimo, položimo na zelenjavo in pekač pokrijemo s folijo. pečemo jih skupaj z zelenjavo pol ure, nato pekač vzamemo iz pečice, temperaturo zvišamo, folijo odstranimo in v pekač dodamo 250 g češnjevih paradižnikov. Vse pokapamo z malo oljčnega olja in jed dokončamo kot prej.