
Bezgov sirup
Zmešajmo ga z mineralno vodo, belim vinom ali penino za osvežilen napitek!
Bezgov sirup
Zmešajmo ga z mineralno vodo, belim vinom ali penino za osvežilen napitek!

Sestavine
- 2 litra vode
- 20 bezgovih cvetov
- 2 kg sladkorja
- 2 manjši limoni
- 2 žlici citronske kisline

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 2 litra vode
- 20 bezgovih cvetov
- 2 kg sladkorja
- 2 manjši limoni
- 2 žlici citronske kisline
Postopek
Bezgove cvetove operemo in skrbno preberemo. Vodo zavremo in nekoliko ohladimo. Še mlačni vodi dodamo sladkor, da se raztopi. Limoni operemo in narežemo na rezine.
Velik kozarec za vlaganje (s prostornino 5 litrov) operemo z vročo vodo in vanj v plasteh nadevamo bezgove cvetove in limonove rezine. Potresemo s citronsko kislino in prelijemo s sladkorno raztopino. V pokritem kozarcu pustimo na soncu 6 dni, vsak dan ga dvakrat ali trikrat premešamo. Sirup precedimo in nalijemo v steklenice.
Nasvet
Bezgov sirup lahko mešamo z navadno ali mineralno vodo, s sodavico ali penečim vinom.