
Ribe v slanini
Ribe v slanini

Sestavine
- 4 očiščeni brancini ali druge ribe (po 300 g)
- 4 timijanove vejice
- 4 lovorovi listi
- sol
- sveže zmlet poper
- 250 g tanko narezane dimljene slanine
- oljčno olje

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 4 očiščeni brancini ali druge ribe (po 300 g)
- 4 timijanove vejice
- 4 lovorovi listi
- sol
- sveže zmlet poper
- 250 g tanko narezane dimljene slanine
- oljčno olje
Postopek
V vsako ribo v stavimo po eno timijanovo vejico in lovorov list. Ribe na zunanji strani solimo in popramo. Tanko narezane rezine dimljene slanine zložimo na delovno površino, tako da se delno prekrivajo, in vanje zavijemo ribe.
Ribe namestimo v mrežico, položimo na rešetko žara in pečemo 8 do 10 minut. Ribe med peko enkrat obrnemo in premažemo z oljem.
Nasvet
Če ribe spečemo v mrežici, se izognemo nevarnosti, da bodo razpadle, iz njih bo izteklo manj soka in lažje jim dodamo zelišča in morda kakšen reženj limone. Pa še slanina, v katero so ovite, se med peko ne bo odvila.