© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribe v slanini

Ribe v slanini

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Mood Spirit E210 Fisch

Sestavine

  • 4 očiščeni brancini ali druge ribe (po 300 g)
  • 4 timijanove vejice
  • 4 lovorovi listi
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 250 g tanko narezane dimljene slanine
  • oljčno olje
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 4 očiščeni brancini ali druge ribe (po 300 g)
  • 4 timijanove vejice
  • 4 lovorovi listi
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 250 g tanko narezane dimljene slanine
  • oljčno olje

Postopek

1

V vsako ribo v stavimo po eno timijanovo vejico in lovorov list. Ribe na zunanji strani solimo in popramo. Tanko narezane rezine dimljene slanine zložimo na delovno površino, tako da se delno prekrivajo, in vanje zavijemo ribe.

2

Ribe namestimo v mrežico, položimo na rešetko žara in pečemo 8 do 10 minut. Ribe med peko enkrat obrnemo in premažemo z oljem.

Nasvet

Če ribe spečemo v mrežici, se izognemo nevarnosti, da bodo razpadle, iz njih bo izteklo manj soka in lažje jim dodamo zelišča in morda kakšen reženj limone. Pa še slanina, v katero so ovite, se med peko ne bo odvila.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.