Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kumarični sirup z limeto

Napitek, ki osveži in poživi - z barvo in okusom!

Kumarični sirup z limeto

Napitek, ki osveži in poživi - z barvo in okusom!

Čas priprave 15 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 3 dl
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 velika kumara
  • sok 2 limet
  • 2 dl vode

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 velika kumara
  • sok 2 limet
  • 2 dl vode

Postopek

1

V kozico damo sladkor in vodo in počasi segrevamo, da mešanica zavre. Med rahlim vrenjem jo ves čas mešamo, da se sladkor povsem raztopi. Nato tekočino postavimo na stran, da se ohladi.

2

Kumaro grobo narežemo in jo v multipraktiku zmeljemo v pire. Skozi sito ga pretisnemo v skledo, tako da rahlo pritiskamo nanj s kuhalnico – tako bomo iz njega dobili kar največ soka.

3

V pire vmešamo polovico sladkornega sirupa. Pokusimo in dodamo še več sirupa, če želimo slajši napitek (če nam kaj sirupa ostane, ga lahko en mesec hranimo v hladilniku).

4

Mešanico še enkrat precedimo in ji nato primešamo limetin sok. Sirup lahko hranimo v hladilniku do dva tedna. Postrežemo razredčenega z mrzlo gazirano vodo ali tonikom ali pa ga kanček dodamo gin toniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.