© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kumarični sirup z limeto

Napitek, ki osveži in poživi - z barvo in okusom!

Kumarični sirup z limeto

Napitek, ki osveži in poživi - z barvo in okusom!

Čas priprave 15 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 3 dl
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kumarični sirup z limeto

Sestavine

  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 velika kumara
  • sok 2 limet
  • 2 dl vode
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 velika kumara
  • sok 2 limet
  • 2 dl vode

Postopek

1

V kozico damo sladkor in vodo in počasi segrevamo, da mešanica zavre. Med rahlim vrenjem jo ves čas mešamo, da se sladkor povsem raztopi. Nato tekočino postavimo na stran, da se ohladi.

2

Kumaro grobo narežemo in jo v multipraktiku zmeljemo v pire. Skozi sito ga pretisnemo v skledo, tako da rahlo pritiskamo nanj s kuhalnico – tako bomo iz njega dobili kar največ soka.

3

V pire vmešamo polovico sladkornega sirupa. Pokusimo in dodamo še več sirupa, če želimo slajši napitek (če nam kaj sirupa ostane, ga lahko en mesec hranimo v hladilniku).

4

Mešanico še enkrat precedimo in ji nato primešamo limetin sok. Sirup lahko hranimo v hladilniku do dva tedna. Postrežemo razredčenega z mrzlo gazirano vodo ali tonikom ali pa ga kanček dodamo gin toniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.