
Kumarični sirup z limeto
Napitek, ki osveži in poživi - z barvo in okusom!
Kumarični sirup z limeto
Napitek, ki osveži in poživi - z barvo in okusom!

Sestavine
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 velika kumara
- sok 2 limet
- 2 dl vode

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 velika kumara
- sok 2 limet
- 2 dl vode
Postopek
V kozico damo sladkor in vodo in počasi segrevamo, da mešanica zavre. Med rahlim vrenjem jo ves čas mešamo, da se sladkor povsem raztopi. Nato tekočino postavimo na stran, da se ohladi.
Kumaro grobo narežemo in jo v multipraktiku zmeljemo v pire. Skozi sito ga pretisnemo v skledo, tako da rahlo pritiskamo nanj s kuhalnico – tako bomo iz njega dobili kar največ soka.
V pire vmešamo polovico sladkornega sirupa. Pokusimo in dodamo še več sirupa, če želimo slajši napitek (če nam kaj sirupa ostane, ga lahko en mesec hranimo v hladilniku).
Mešanico še enkrat precedimo in ji nato primešamo limetin sok. Sirup lahko hranimo v hladilniku do dva tedna. Postrežemo razredčenega z mrzlo gazirano vodo ali tonikom ali pa ga kanček dodamo gin toniku.