Kaj boste skuhali danes?
Kremast piščanec, fižol in por iz pečice
Kosilo iz enega pekača, ki navduši s preprosto pripravo in bogatim okusom
Kremast piščanec, fižol in por iz pečice
Kosilo iz enega pekača, ki navduši s preprosto pripravo in bogatim okusom
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 piščančjih stegen s kožo in kostmi
- 1 večji ali 2 manjša pora
- 2 velika stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 5 dl vroče piščančje jušne osnove
- 1 1⁄2−2 žlici polnozrnate gorčice
- 100 g crème fraîche ali kisle smetane
- naribana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Najboljši pad thai bo odslej kar vaš domač
Popolna kombinacija slanega, sladkega, kislega in pikantnega je razlog, da je pad thai postal priljubljen po vsem svetu. Pripravite ga še vi.
Kostanj, kot ga še ne poznate
Ker smo se navadnega pečenega kostanja že najdeli, smo ga tokrat nadgradili - z žajbljem, medom in maslom. Je kdo rekel, da je kostanj dolgočasen?
Italijanska klasika v novi preobleki: popoln čokoladni tiramisu
Kremast, čokoladen in brez jajc – ta tiramisu je preprosto popoln! Italijanska klasika v novi različici, ki jo boste želeli pripraviti znova in znova.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 piščančjih stegen s kožo in kostmi
- 1 večji ali 2 manjša pora
- 2 velika stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 5 dl vroče piščančje jušne osnove
- 1 1⁄2−2 žlici polnozrnate gorčice
- 100 g crème fraîche ali kisle smetane
- naribana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). V veliki oplasteni ponvi na visoki temperaturi segrejemo olje. Piščančja stegna solimo in popramo, nato jih položimo v ponev s kožo navzdol in pečemo 5 minut, da se zlato rjavo in hrustljavo zapečejo. Prenesemo jih v velik pekač, tako da je koža zgoraj. (Če pripravljamo dvojno količino, piščanca popečemo v dveh izmenah in uporabimo dva pekača.)
Por narežemo na kolobarje in ga v ponvi pražimo 5 minut oziroma toliko časa, da se samo malo zmehča. Dodamo strt česen in pražimo še 1 minuto. Primešamo odcejen in oplaknjen fižol, nato mešanico naložimo v pekač (ali dva) okrog piščanca. Pečemo 20 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in fižolu primešamo gorčico in crème fraîche ali kislo smetano. Pečemo še 10 do 15 minut oziroma toliko časa, da je piščanec skoz in skoz pečen. (Če želimo jed zamrzniti, pustimo, da se popolnoma ohladi, nato jo preložimo v velike vrečke za zamrzovanje.)
Piščanca posujemo z limonovo lupinico, solimo in popramo po okusu ter postrežemo s kruhom, da bomo lahko pomazali omako.
Fižol
Namesto vloženega fižola lahko uporabimo suhega (približno 100 g), ki ga prej namočimo čez noč in skuhamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom