© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečena piščančja stegna z mladim krompirjem, šparglji in česnom

Kosilo iz enega pekača

Pečena piščančja stegna z mladim krompirjem, šparglji in česnom

Kosilo iz enega pekača

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rosemary roast chicken thighs, new potatoes, asparagus and garlicour spring collectionin season

Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 2 velika šopa špargljev
  • 1 glavica česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 razpolovljena limona
  • majhna pest vejic rožmarina
  • 8 piščančjih stegen
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 2 velika šopa špargljev
  • 1 glavica česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 razpolovljena limona
  • majhna pest vejic rožmarina
  • 8 piščančjih stegen
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir operemo in razpolovimo, špargljem odrežemo olesenele konce, glavo česna razdelimo na stroke. Krompir, šparglje, neolupljene stroke česna in olje damo v pekač (približno 30 x 20 cm). Na sestavine stisnemo limonov sok iz obeh polovic, nato polovici razrežemo na kose in jih dodamo v pekač. Solimo, vse skupaj premešamo, pokrijemo s folijo in pečemo približno 15 minut.

2

Folijo odstranimo in primešamo rožmarin. Piščančja bedra začinimo s soljo in poprom in jih enakomerno razporedimo po pekaču.

3

Pečemo še nadaljnjih 25 do 30 minut, da se krompir zmehča, piščanec pa je hrustljavo pečen. Jed postrežemo na sredino mize, tako da si vsak lahko postreže sam.

Priljubljeni recepti

Orada v pečici s krompirjem in olivami

Olive se super povežejo z ribami.

50 min
Srednje zahtevno

Zajčki za zajtrk

1 h 20 min
Enostavno

Korenčkov kolač z vaniljevim nadevom

Kolač za katerega sploh ne bodo vedeli, da se notri skriva korenček

1 h 20 min
Enostavno

Kuhana riba in ribja juha

To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.