
Pečena piščančja stegna z mladim krompirjem, šparglji in česnom
Kosilo iz enega pekača
Pečena piščančja stegna z mladim krompirjem, šparglji in česnom
Kosilo iz enega pekača

Sestavine
- 750 g mladega krompirja
- 2 velika šopa špargljev
- 1 glavica česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 razpolovljena limona
- majhna pest vejic rožmarina
- 8 piščančjih stegen
- sol
- poper

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 750 g mladega krompirja
- 2 velika šopa špargljev
- 1 glavica česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 razpolovljena limona
- majhna pest vejic rožmarina
- 8 piščančjih stegen
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir operemo in razpolovimo, špargljem odrežemo olesenele konce, glavo česna razdelimo na stroke. Krompir, šparglje, neolupljene stroke česna in olje damo v pekač (približno 30 x 20 cm). Na sestavine stisnemo limonov sok iz obeh polovic, nato polovici razrežemo na kose in jih dodamo v pekač. Solimo, vse skupaj premešamo, pokrijemo s folijo in pečemo približno 15 minut.
Folijo odstranimo in primešamo rožmarin. Piščančja bedra začinimo s soljo in poprom in jih enakomerno razporedimo po pekaču.
Pečemo še nadaljnjih 25 do 30 minut, da se krompir zmehča, piščanec pa je hrustljavo pečen. Jed postrežemo na sredino mize, tako da si vsak lahko postreže sam.