© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečena piščančja stegna z mladim krompirjem, šparglji in česnom

Kosilo iz enega pekača

Pečena piščančja stegna z mladim krompirjem, šparglji in česnom

Kosilo iz enega pekača

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rosemary roast chicken thighs, new potatoes, asparagus and garlicour spring collectionin season

Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 2 velika šopa špargljev
  • 1 glavica česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 razpolovljena limona
  • majhna pest vejic rožmarina
  • 8 piščančjih stegen
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 2 velika šopa špargljev
  • 1 glavica česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 razpolovljena limona
  • majhna pest vejic rožmarina
  • 8 piščančjih stegen
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir operemo in razpolovimo, špargljem odrežemo olesenele konce, glavo česna razdelimo na stroke. Krompir, šparglje, neolupljene stroke česna in olje damo v pekač (približno 30 x 20 cm). Na sestavine stisnemo limonov sok iz obeh polovic, nato polovici razrežemo na kose in jih dodamo v pekač. Solimo, vse skupaj premešamo, pokrijemo s folijo in pečemo približno 15 minut.

2

Folijo odstranimo in primešamo rožmarin. Piščančja bedra začinimo s soljo in poprom in jih enakomerno razporedimo po pekaču.

3

Pečemo še nadaljnjih 25 do 30 minut, da se krompir zmehča, piščanec pa je hrustljavo pečen. Jed postrežemo na sredino mize, tako da si vsak lahko postreže sam.

Priljubljeni recepti

Kvinojina solata z brokolijem in jajcem

Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije

20 min
Enostavno

Makroni s čokolado in malinami

Fina mojstrovina, ki si jo je izmislil kuhar Katarine Medičejske

50 min
Srednje zahtevno

Drobljenec z jagodami in rabarbaro

Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.