
Pečena piščančja stegna z mladim krompirjem, šparglji in česnom
Kosilo iz enega pekača
Pečena piščančja stegna z mladim krompirjem, šparglji in česnom
Kosilo iz enega pekača

Sestavine
- 750 g mladega krompirja
- 2 velika šopa špargljev
- 1 glavica česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 razpolovljena limona
- majhna pest vejic rožmarina
- 8 piščančjih stegen
- sol
- poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 750 g mladega krompirja
- 2 velika šopa špargljev
- 1 glavica česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 razpolovljena limona
- majhna pest vejic rožmarina
- 8 piščančjih stegen
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir operemo in razpolovimo, špargljem odrežemo olesenele konce, glavo česna razdelimo na stroke. Krompir, šparglje, neolupljene stroke česna in olje damo v pekač (približno 30 x 20 cm). Na sestavine stisnemo limonov sok iz obeh polovic, nato polovici razrežemo na kose in jih dodamo v pekač. Solimo, vse skupaj premešamo, pokrijemo s folijo in pečemo približno 15 minut.
Folijo odstranimo in primešamo rožmarin. Piščančja bedra začinimo s soljo in poprom in jih enakomerno razporedimo po pekaču.
Pečemo še nadaljnjih 25 do 30 minut, da se krompir zmehča, piščanec pa je hrustljavo pečen. Jed postrežemo na sredino mize, tako da si vsak lahko postreže sam.