
Pečen korenček, glaziran z medom
Pečen korenček, glaziran z medom
Čas priprave
1 h
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 8 oseb
Oznake

Sestavine
- 1 kg manjšega mladega korenčka
- 3 žlice sončničnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici tekočega medu
- sol
- poper

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 1 kg manjšega mladega korenčka
- 3 žlice sončničnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici tekočega medu
- sol
- poper
Postopek
1
Pečico segrejemo na 190 °C. Korenček olupimo in ga v pekaču solimo, popramo, polijemo z oljem in premešamo. Pečemo ga 30 minut.
2
Nato korenček prelijemo s kisom in medom, dobro premešamo in pečemo še 20 minut.