
Pečen korenček, glaziran z medom
Pečen korenček, glaziran z medom

Sestavine
- 1 kg manjšega mladega korenčka
- 3 žlice sončničnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici tekočega medu
- sol
- poper

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?

Poletje je čas za … paprike na 1001 način!
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.
Sestavine
- 1 kg manjšega mladega korenčka
- 3 žlice sončničnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici tekočega medu
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Korenček olupimo in ga v pekaču solimo, popramo, polijemo z oljem in premešamo. Pečemo ga 30 minut.
Nato korenček prelijemo s kisom in medom, dobro premešamo in pečemo še 20 minut.