
Medene perutničke in zeljna solata z gorgonzolo
Perutničke, ki se vam kar stopijo v ustih in zdrava slastna priloga.
Medene perutničke in zeljna solata z gorgonzolo
Perutničke, ki se vam kar stopijo v ustih in zdrava slastna priloga.

Sestavine
- 1 l sončničnega olja za cvrenje
- 1 kg piščančjih perutničk
- 100 g moke
- 1 žlička mlete paprike
- 2 žlički zelenine soli
- 50 g masla
- 4 žlice medu
- 2–4 žlice pekoče omake (odvisno od pekočine)
- 2 žlici belega vinskega kisa
zeljna solata
- poper
- 1 naribana manjša glava zelja
- 2 korenčka
- 3 stebla zelene
- 1 drobno narezana manjša rdeča čebula
- 1 žlica zeleninih semen
- 150 g gorgonzole
- 1 dl kisle smetane
- 100 g majoneze
- 3 žlice belega vinskega kisa
- sol

'Marry me pasta' - 'Za oženit' dobra jed, pripravljena v vsega pol ure
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Bralka sprašuje: "Ali so pesini listi užitni?"
"Pesini listi so videti zelo privlačni. Doslej sem jih vedno zavrgla, a sem pomislila, da so morda celo užitni. Ali jih lahko jemo in kako jih pripravimo?"

Tako preprosto doma pripravite mandljevo in ovseno "mleko"
Kako pripraviti rastlinske napitke doma? Zbrali smo recepte, trike in kulinarične razlage za boljši okus in več nadzora nad sestavinami.
Sestavine
- 1 l sončničnega olja za cvrenje
- 1 kg piščančjih perutničk
- 100 g moke
- 1 žlička mlete paprike
- 2 žlički zelenine soli
- 50 g masla
- 4 žlice medu
- 2–4 žlice pekoče omake (odvisno od pekočine)
- 2 žlici belega vinskega kisa
zeljna solata
- poper
- 1 naribana manjša glava zelja
- 2 korenčka
- 3 stebla zelene
- 1 drobno narezana manjša rdeča čebula
- 1 žlica zeleninih semen
- 150 g gorgonzole
- 1 dl kisle smetane
- 100 g majoneze
- 3 žlice belega vinskega kisa
- sol
Postopek
Najprej pripravimo solato. Korenje operemo, ostrgamo in narežemo na palčke. Na palčke narežemo tudi zeleno in jo damo v skledo skupaj s korenjem, zeljem in čebulo. V posodo kuhinjskega sekljalnika damo semena zelene, sir, kislo smetano, majonezo, kis, malo soli in popra ter sesekljamo v gladek preliv. Prelijemo ga po zelenjavi in dobro premešamo. Do postrežbe jed shranimo v hladilniku.
V večji ponvi ali voku segrejemo olje, pečico pa segrejemo na 60 °C. Moko zmešamo z mleto papriko, jo solimo in popramo in v tej mešanici povaljamo perutničke. S koščkom kruha preverimo, ali je olje dovolj segreto. Olje je prave temperature, če kruh, ki ga vržemo vanj, v pol minute porjavi. Vanj položimo nekaj perutničk in jih pečemo približno 8 minut, da postanejo hrustljave in zlato rjave. Pečene odcedimo na kuhinjski brisački, nato pa jih prestavimo na pekač in shranimo na toplo v pečico. Ocvremo še preostale perutničke.
V manjši ponvi raztopimo maslo, pekočo omako, kis in med, da dobimo gosto in lepljivo omako. Ko spečemo vse perutničke, jih prelijemo z omako in premešamo. Takoj jih postrežemo z zeljno solato.