© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Morska žaba s paradižnikom iz pečice

Morska žaba s paradižnikom iz pečice

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 3 repi morske žabe po 250 do 300 g
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 800 g zrelega paradižnika
  • 2 šalotki
  • 3 stroki česna
  • majhen šopek timijana
  • 1 bio limona, narezana na rezine
  • sol in poper

Sestavine

  • 3 repi morske žabe po 250 do 300 g
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 800 g zrelega paradižnika
  • 2 šalotki
  • 3 stroki česna
  • majhen šopek timijana
  • 1 bio limona, narezana na rezine
  • sol in poper

Postopek

1

Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo. Paradižniku izrežemo pecelj in ga na spodnji strani križno zarežemo. Potopimo ga v vrelo vodo, počakamo pol minute in ga s penovko preložimo v ledeno mrzlo vodo. Vzamemo ga iz vode, olupimo in narežemo na kocke.

2

V kozici segrejemo dve žlici oljčnega olja, dodamo šalotko in jo na srednji temperaturi pražimo, da se zmehča. Dodamo česen in še malo pražimo, da zadiši, nato dodamo paradižnik. Solimo in popramo, dodamo nekaj vejic timijana in dušimo 10 do 15 minut, da se paradižnik nekoliko razpusti in nastane omaka.

3

Medtem pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). V veliki ponvi segrejemo preostalo oljčno olje. Morsko žabo solimo in jo na vročem olju opečemo z vseh strani, trajalo bo približno 5 minut.

4

Paradižnikovo omako vlijemo v pekač, vanjo položimo opečeno morsko žabo, ki jo prelijemo s sokovi iz ponve in posujemo z lističi timijana. Vmes zataknemo rezine limone. Pečemo 15 do 20 minut, da je riba skoz in skoz pečena oziroma da se meso loči od kosti.

Priljubljeni recepti

Jagodni sladoled s kislo smetano

Potrebujemo samo 3 sestavine in 15 minut!

15 min
Enostavno

Bučni čips

Bučni čips se odlično poda k paštetam in namazom

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.