
Kaj boste skuhali danes?
Morska žaba s paradižnikom iz pečice
Morska žaba s paradižnikom iz pečice

Sestavine
- 3 repi morske žabe po 250 do 300 g
- 4 žlice oljčnega olja
- 800 g zrelega paradižnika
- 2 šalotki
- 3 stroki česna
- majhen šopek timijana
- 1 bio limona, narezana na rezine
- sol in poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 3 repi morske žabe po 250 do 300 g
- 4 žlice oljčnega olja
- 800 g zrelega paradižnika
- 2 šalotki
- 3 stroki česna
- majhen šopek timijana
- 1 bio limona, narezana na rezine
- sol in poper
Postopek
Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo. Paradižniku izrežemo pecelj in ga na spodnji strani križno zarežemo. Potopimo ga v vrelo vodo, počakamo pol minute in ga s penovko preložimo v ledeno mrzlo vodo. Vzamemo ga iz vode, olupimo in narežemo na kocke.
V kozici segrejemo dve žlici oljčnega olja, dodamo šalotko in jo na srednji temperaturi pražimo, da se zmehča. Dodamo česen in še malo pražimo, da zadiši, nato dodamo paradižnik. Solimo in popramo, dodamo nekaj vejic timijana in dušimo 10 do 15 minut, da se paradižnik nekoliko razpusti in nastane omaka.
Medtem pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). V veliki ponvi segrejemo preostalo oljčno olje. Morsko žabo solimo in jo na vročem olju opečemo z vseh strani, trajalo bo približno 5 minut.
Paradižnikovo omako vlijemo v pekač, vanjo položimo opečeno morsko žabo, ki jo prelijemo s sokovi iz ponve in posujemo z lističi timijana. Vmes zataknemo rezine limone. Pečemo 15 do 20 minut, da je riba skoz in skoz pečena oziroma da se meso loči od kosti.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dvojno močni čokoladni »šarkelj« s sočno sredico
Preprosti okrogli božični piškoti za okrasitev
Praznično vzdušje ni le v umetelnih pojedinah, ampak v preprostih stvareh – na primer v piškotih, ki jih okrašujemo z družino ali prijatelji. Ti piškoti so popolna osnova za zabavno ustvarjanje, hkrati pa tako okusni, da jih zmanjka, še preden pospravimo kuhinjo.