
Morska žaba v slanini s feferoni in špinačo
Morska žaba s slanino bi se lahko štela za 'surf & turf' po naše
Morska žaba v slanini s feferoni in špinačo
Morska žaba s slanino bi se lahko štela za 'surf & turf' po naše

Sestavine
- 1⁄2 neškropljene limone
- 1 žlica gorčice
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlica nasekljanega svežega rožmarina
- grobo zdrobljen črni poper
- 4 fileji morske žabe brez kože (vsak pribl. 200 g)
- sol
- 4 žajbljevi listi
- 100 g hamburške slanine, narezane na rezine
- 4 nepekoči feferoni
- 2 stroka česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica masla

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1⁄2 neškropljene limone
- 1 žlica gorčice
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlica nasekljanega svežega rožmarina
- grobo zdrobljen črni poper
- 4 fileji morske žabe brez kože (vsak pribl. 200 g)
- sol
- 4 žajbljevi listi
- 100 g hamburške slanine, narezane na rezine
- 4 nepekoči feferoni
- 2 stroka česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica masla
Postopek
Limonovo lupinico drobno naribamo in iztisnemo 1 žlico limonovega soka. Lupinico in sok pomešamo z gorčico, žlico olja, rožmarinom in poprom.
Ribje fileje rahlo solimo, premažemo z rožmarinovo pasto in obložimo z žajbljevimi listi. Zavijemo jih v rezine slanine in za pol ure shranimo na hladno
Špinačo temeljito operemo, na hitro potopimo v vrelo osoljeno vodo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo, nato jo dobro ožmemo natrgamo na koščke. Feferone vzdolžno prerežemo in jim odstranimo semena. Česen olupimo in narežemo na tanke palčke.
Pečico segrejemo na 220 °C. Ribje fileje zložimo na pekač in pokapamo z 2 žlicama oljčnega olja. Postavimo v razgreto pečico za 10 minut, nato pečico izključimo in pustimo fileje v njej še nekaj minut.
Feferone rahlo popražimo v ponvi na žlici oljčnega olja in maslu. Dodamo česen in še malo popražimo. Feferone vzamemo iz ponve in jih odcedimo. Postavimo jih na toplo k ribam.
V olju, ki je ostalo v ponvi, pretresemo špinačo, da se segreje. Ribje fileje razdelimo na krožnike, priložimo feferone in špinačo ter postrežemo. Zraven se prileže pečen krompir.