Kaj boste skuhali danes?
Morska žaba v slanini s feferoni in špinačo
Morska žaba s slanino bi se lahko štela za 'surf & turf' po naše
Morska žaba v slanini s feferoni in špinačo
Morska žaba s slanino bi se lahko štela za 'surf & turf' po naše
Sestavine
- 1⁄2 neškropljene limone
- 1 žlica gorčice
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlica nasekljanega svežega rožmarina
- grobo zdrobljen črni poper
- 4 fileji morske žabe brez kože (vsak pribl. 200 g)
- sol
- 4 žajbljevi listi
- 100 g hamburške slanine, narezane na rezine
- 4 nepekoči feferoni
- 2 stroka česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica masla
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1⁄2 neškropljene limone
- 1 žlica gorčice
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlica nasekljanega svežega rožmarina
- grobo zdrobljen črni poper
- 4 fileji morske žabe brez kože (vsak pribl. 200 g)
- sol
- 4 žajbljevi listi
- 100 g hamburške slanine, narezane na rezine
- 4 nepekoči feferoni
- 2 stroka česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica masla
Postopek
Limonovo lupinico drobno naribamo in iztisnemo 1 žlico limonovega soka. Lupinico in sok pomešamo z gorčico, žlico olja, rožmarinom in poprom.
Ribje fileje rahlo solimo, premažemo z rožmarinovo pasto in obložimo z žajbljevimi listi. Zavijemo jih v rezine slanine in za pol ure shranimo na hladno
Špinačo temeljito operemo, na hitro potopimo v vrelo osoljeno vodo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo, nato jo dobro ožmemo natrgamo na koščke. Feferone vzdolžno prerežemo in jim odstranimo semena. Česen olupimo in narežemo na tanke palčke.
Pečico segrejemo na 220 °C. Ribje fileje zložimo na pekač in pokapamo z 2 žlicama oljčnega olja. Postavimo v razgreto pečico za 10 minut, nato pečico izključimo in pustimo fileje v njej še nekaj minut.
Feferone rahlo popražimo v ponvi na žlici oljčnega olja in maslu. Dodamo česen in še malo popražimo. Feferone vzamemo iz ponve in jih odcedimo. Postavimo jih na toplo k ribam.
V olju, ki je ostalo v ponvi, pretresemo špinačo, da se segreje. Ribje fileje razdelimo na krožnike, priložimo feferone in špinačo ter postrežemo. Zraven se prileže pečen krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikantna mediteranska juha
Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti
Čokoladna torta iz palačink
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!