© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Morska žaba v slanini s feferoni in špinačo

Morska žaba s slanino bi se lahko štela za 'surf & turf' po naše

Morska žaba v slanini s feferoni in špinačo

Morska žaba s slanino bi se lahko štela za 'surf & turf' po naše

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Morska žaba v slanini s feferoni in špinačo

Sestavine

  • 1⁄2 neškropljene limone
  • 1 žlica gorčice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica nasekljanega svežega rožmarina
  • grobo zdrobljen črni poper
  • 4 fileji morske žabe brez kože (vsak pribl. 200 g)
  • sol
  • 4 žajbljevi listi
  • 100 g hamburške slanine, narezane na rezine
  • 4 nepekoči feferoni
  • 2 stroka česna
  • 300 g sveže špinače
  • 1 žlica masla

Sestavine

  • 1⁄2 neškropljene limone
  • 1 žlica gorčice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica nasekljanega svežega rožmarina
  • grobo zdrobljen črni poper
  • 4 fileji morske žabe brez kože (vsak pribl. 200 g)
  • sol
  • 4 žajbljevi listi
  • 100 g hamburške slanine, narezane na rezine
  • 4 nepekoči feferoni
  • 2 stroka česna
  • 300 g sveže špinače
  • 1 žlica masla

Postopek

1

Limonovo lupinico drobno naribamo in iztisnemo 1 žlico limonovega soka. Lupinico in sok pomešamo z gorčico, žlico olja, rožmarinom in poprom.

2

Ribje fileje rahlo solimo, premažemo z rožmarinovo pasto in obložimo z žajbljevimi listi. Zavijemo jih v rezine slanine in za pol ure shranimo na hladno

3

Špinačo temeljito operemo, na hitro potopimo v vrelo osoljeno vodo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo, nato jo dobro ožmemo natrgamo na koščke. Feferone vzdolžno prerežemo in jim odstranimo semena. Česen olupimo in narežemo na tanke palčke.

4

Pečico segrejemo na 220 °C. Ribje fileje zložimo na pekač in pokapamo z 2 žlicama oljčnega olja. Postavimo v razgreto pečico za 10 minut, nato pečico izključimo in pustimo fileje v njej še nekaj minut.

5

Feferone rahlo popražimo v ponvi na žlici oljčnega olja in maslu. Dodamo česen in še malo popražimo. Feferone vzamemo iz ponve in jih odcedimo. Postavimo jih na toplo k ribam.

6

V olju, ki je ostalo v ponvi, pretresemo špinačo, da se segreje. Ribje fileje razdelimo na krožnike, priložimo feferone in špinačo ter postrežemo. Zraven se prileže pečen krompir.

Priljubljeni recepti

Mehiški riž za fiesto

Ravno prav pikanten riž, da nas prijetno pogreje

40 min
Enostavno

Ovseni drobljenec s kosmuljami

Zdrava poletna sladica s kosmuljami z vrta

1 h 39 min
Enostavno

Rozika

Pesin zmešanček

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.