Kaj boste skuhali danes?
Solata s tunino in šparglji
Solata iz Nice, a s preobratom: namesto stročjega fižola si privoščimo nežne šparglje
Solata s tunino in šparglji
Solata iz Nice, a s preobratom: namesto stročjega fižola si privoščimo nežne šparglje
Sestavine
- 8 majhnih mladih krompirjev
- 2 srednje veliki jajci
- 150 g špargljev
- 180 g vložene tunine
- pest razkoščičenih majhnih črnih oliv
- nekaj listov zelene mehke solate
preliv
- 1 šalotka
- 1 žlička gorčice
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja (ali olja iz pločevinke s tunino)
- ščepec soli
- ščepec sladkorja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 8 majhnih mladih krompirjev
- 2 srednje veliki jajci
- 150 g špargljev
- 180 g vložene tunine
- pest razkoščičenih majhnih črnih oliv
- nekaj listov zelene mehke solate
preliv
- 1 šalotka
- 1 žlička gorčice
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja (ali olja iz pločevinke s tunino)
- ščepec soli
- ščepec sladkorja
Postopek
Krompir operemo in ga kuhamo 8 do 10 minut, da se zmehča. Odcedimo ga, malo ohladimo pod mrzlo tekočo vodo in postavimo na stran, da se do konca ohladi.
Jajci damo v hladno vodo, zavremo in kuhamo 2 minuti, nato ju ohladimo pod mrzlo tekočo vodo. Špargljem odrežemo olesenele konce in jih kuhamo v vreli vodi 2 minuti, nato jih ohladimo pod mrzlo tekočo vodo.
Jajci olupimo, razpolovimo ali razrežemo na četrtine. Tunino razdrobimo na večje kose. Olive razpolovimo, solatne liste operemo in natrgamo na kose.
Pripravimo še preliv. Šalotko olupimo, drobno sesekljamo in zmešamo s preostalimi sestavinami za preliv in žlico vode.
Krompir, šparglje, tuno, olive in zeleno solato damo s skledo, prelijemo s prelivom in premešamo. Dodamo jajca in postrežemo s svežim kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene
Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer