© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata s tunino in šparglji

Solata iz Nice, a s preobratom: namesto stročjega fižola si privoščimo nežne šparglje

Solata s tunino in šparglji

Solata iz Nice, a s preobratom: namesto stročjega fižola si privoščimo nežne šparglje

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
asparagus and tuna salad make of the month

Sestavine

  • 8 majhnih mladih krompirjev
  • 2 srednje veliki jajci
  • 150 g špargljev
  • 180 g vložene tunine
  • pest razkoščičenih majhnih črnih oliv
  • nekaj listov zelene mehke solate

preliv

  • 1 šalotka
  • 1 žlička gorčice
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja (ali olja iz pločevinke s tunino)
  • ščepec soli
  • ščepec sladkorja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 majhnih mladih krompirjev
  • 2 srednje veliki jajci
  • 150 g špargljev
  • 180 g vložene tunine
  • pest razkoščičenih majhnih črnih oliv
  • nekaj listov zelene mehke solate

preliv

  • 1 šalotka
  • 1 žlička gorčice
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja (ali olja iz pločevinke s tunino)
  • ščepec soli
  • ščepec sladkorja

Postopek

1

Krompir operemo in ga kuhamo 8 do 10 minut, da se zmehča. Odcedimo ga, malo ohladimo pod mrzlo tekočo vodo in postavimo na stran, da se do konca ohladi.

2

Jajci damo v hladno vodo, zavremo in kuhamo 2 minuti, nato ju ohladimo pod mrzlo tekočo vodo. Špargljem odrežemo olesenele konce in jih kuhamo v vreli vodi 2 minuti, nato jih ohladimo pod mrzlo tekočo vodo.

3

Jajci olupimo, razpolovimo ali razrežemo na četrtine. Tunino razdrobimo na večje kose. Olive razpolovimo, solatne liste operemo in natrgamo na kose.

4

Pripravimo še preliv. Šalotko olupimo, drobno sesekljamo in zmešamo s preostalimi sestavinami za preliv in žlico vode.

5

Krompir, šparglje, tuno, olive in zeleno solato damo s skledo, prelijemo s prelivom in premešamo. Dodamo jajca in postrežemo s svežim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.