Kaj boste skuhali danes?
Sladke kremice z lovorovimi listi
Sladica z lovorjevimi listi, kako zanimivo!
Sladke kremice z lovorovimi listi
Sladica z lovorjevimi listi, kako zanimivo!
Sestavine
- 3 lističi želatine
- 3 dl sladke smetane
- 3 dl mleka
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
sirup
- 4 lovorovi listi
- 100 g rjavega kristalnega sladkorja
- sok ½ limete
- 1,5 dl vode
Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.
Sestavine
- 3 lističi želatine
- 3 dl sladke smetane
- 3 dl mleka
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
sirup
- 4 lovorovi listi
- 100 g rjavega kristalnega sladkorja
- sok ½ limete
- 1,5 dl vode
Postopek
Najprej pripravimo sirup. V kozici z vodo pri nizki temperaturi stopimo sladkor in pustimo, da tekočina povre skoraj do polovice. V skledo damo lovorove liste (najprej jih zmečkamo v pesti), jih prelijemo z vročim sirupom in limetinim sokom, pokrijemo in postavimo na hladen prostor za vsaj štiri ure, da se okusi prepojijo med sabo (če imamo čas, to storimo vnaprej in mešanico postavimo na stran za vsaj dva dni). Nato sirup precedimo v steklenico. V hladilniku ga lahko hranimo en teden. Če ga želimo hraniti dlje, ga še enkrat zavremo, preden ga precedimo v steklenico.
Lističe želatine namočimo v skledi z mrzlo vodo in postavimo na stran. V kozico damo smetano, mleko, sladkor in lovorove liste (pred tem jih zmečkamo) in vse skupaj zavremo. Mešamo, da se sladkor stopi, nato odstavimo z ognja. Želatino ožmemo in jo vmešamo v vročo kremo, dokler se popolnoma ne stopi. Pustimo, da se mešanica 10 minut ohlaja, nato odstranimo lovorove liste. Kremo vlijemo v 6 do 8 okrasnih kozarcev in jo za čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi. Tik preden postrežemo, jo prelijemo s sirupom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Črno-beli rjavčki
Poročna torta Chabela
Chabela v španščini pomeni več stvari. Je različica imena Isabela, tradicionalna pijača in vrsta kolača, ki ga v filmu in knjigi spečejo ter okrasijo kot poročno torto.
Komplet za vročo čokolado
Nadevane pečene banane
Pečene banane s slastnimi dodatki so imeniten posladek za otroke. Če ujamemo lepo jesensko popoldne, lahko na vrtu zakurimo ogenj in jih spečemo kar v žerjavici. To bo pa sploh nepozabno doživetje!