© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hotdog s popečenimi rakci po mehiško

Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano

Hotdog s popečenimi rakci po mehiško

Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško

Sestavine

  • 200 g surovih kraljevih kozic
  • 2 žlici začimbne mešanice za fajite
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
  • 2 limeti (1 za sok in 1 narezana na krhlje, ko postrežemo)
  • prgišče koriandrovih lističev
  • sol
  • 1⁄2 čilija jalapeño (po želji mu odstranimo semena)
  • 4 štručke za hotdoge
  • 1⁄2 manga
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g surovih kraljevih kozic
  • 2 žlici začimbne mešanice za fajite
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
  • 2 limeti (1 za sok in 1 narezana na krhlje, ko postrežemo)
  • prgišče koriandrovih lističev
  • sol
  • 1⁄2 čilija jalapeño (po želji mu odstranimo semena)
  • 4 štručke za hotdoge
  • 1⁄2 manga

Postopek

1

Kozice pomešamo z začimbno mešanico za fajite in oljem. Fižol odcedimo in oplaknemo, nato ga zmešamo s sokom 1 limete, polovico koriandra in dobrim ščepom soli. Čili drobno nasekljamo (po želji mu prej odstranimo semena), nato ga v skledici zmešamo z majonezo.

2

Kozice popečemo v ponvi te toliko, da se rožnato obarvajo, nato jih vzamemo iz ponve in prihranimo.

3

Mango olupimo in narežemo na tanke rezine. Štručke prerežemo in jih nadevamo s fižolom, nato pa z mangom. Obložimo s kozicami, pokapamo z majonezo, posujemo s preostalim koriandrom in postrežemo s krhlji limete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.