Kaj boste skuhali danes?
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano
Sestavine
- 200 g surovih kraljevih kozic
- 2 žlici začimbne mešanice za fajite
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 2 limeti (1 za sok in 1 narezana na krhlje, ko postrežemo)
- prgišče koriandrovih lističev
- sol
- 1⁄2 čilija jalapeño (po želji mu odstranimo semena)
- 4 štručke za hotdoge
- 1⁄2 manga
Takole uživajo Italijani po službi
Po vsej Italiji pred sončnim zahodom odložijo vsakodnevne skrbi, srkajo svoj najljubši koktajl ter uživajo v klepetu in prigrizkih.
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Sestavine
- 200 g surovih kraljevih kozic
- 2 žlici začimbne mešanice za fajite
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 2 limeti (1 za sok in 1 narezana na krhlje, ko postrežemo)
- prgišče koriandrovih lističev
- sol
- 1⁄2 čilija jalapeño (po želji mu odstranimo semena)
- 4 štručke za hotdoge
- 1⁄2 manga
Postopek
Kozice pomešamo z začimbno mešanico za fajite in oljem. Fižol odcedimo in oplaknemo, nato ga zmešamo s sokom 1 limete, polovico koriandra in dobrim ščepom soli. Čili drobno nasekljamo (po želji mu prej odstranimo semena), nato ga v skledici zmešamo z majonezo.
Kozice popečemo v ponvi te toliko, da se rožnato obarvajo, nato jih vzamemo iz ponve in prihranimo.
Mango olupimo in narežemo na tanke rezine. Štručke prerežemo in jih nadevamo s fižolom, nato pa z mangom. Obložimo s kozicami, pokapamo z majonezo, posujemo s preostalim koriandrom in postrežemo s krhlji limete.