
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano

Sestavine
- 200 g surovih kraljevih kozic
- 2 žlici začimbne mešanice za fajite
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 2 limeti (1 za sok in 1 narezana na krhlje, ko postrežemo)
- prgišče koriandrovih lističev
- sol
- 1⁄2 čilija jalapeño (po želji mu odstranimo semena)
- 4 štručke za hotdoge
- 1⁄2 manga

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 200 g surovih kraljevih kozic
- 2 žlici začimbne mešanice za fajite
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 2 limeti (1 za sok in 1 narezana na krhlje, ko postrežemo)
- prgišče koriandrovih lističev
- sol
- 1⁄2 čilija jalapeño (po želji mu odstranimo semena)
- 4 štručke za hotdoge
- 1⁄2 manga
Postopek
Kozice pomešamo z začimbno mešanico za fajite in oljem. Fižol odcedimo in oplaknemo, nato ga zmešamo s sokom 1 limete, polovico koriandra in dobrim ščepom soli. Čili drobno nasekljamo (po želji mu prej odstranimo semena), nato ga v skledici zmešamo z majonezo.
Kozice popečemo v ponvi te toliko, da se rožnato obarvajo, nato jih vzamemo iz ponve in prihranimo.
Mango olupimo in narežemo na tanke rezine. Štručke prerežemo in jih nadevamo s fižolom, nato pa z mangom. Obložimo s kozicami, pokapamo z majonezo, posujemo s preostalim koriandrom in postrežemo s krhlji limete.