
Juha iz morske žabe
Juha iz morske žabe

Sestavine
- glava in odrezki morske žabe
- 2 korenčka
- 1 strok česna
- 1 manjša čebula
- košček belega dela pora
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 vejici peteršilja
- ½ stebla stebelne zelene
- 1 manjši paradižnik
- sol
- 5 zrn črnega popra
- kuhan riž za prilogo
- sesekljan peteršilj za posip

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- glava in odrezki morske žabe
- 2 korenčka
- 1 strok česna
- 1 manjša čebula
- košček belega dela pora
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 vejici peteršilja
- ½ stebla stebelne zelene
- 1 manjši paradižnik
- sol
- 5 zrn črnega popra
- kuhan riž za prilogo
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Glavo morske žabe očistimo in operemo. Položimo jo v lonec, dodamo še ribje obrezke in prilijemo 1,5 l hladne vode oziroma toliko, da je riba pokrita. Čebulo olupimo in narežemo na rezine, korenček ostrgamo in narežemo na kolobarčke ter oboje damo v lonec. Priložimo še vso preostalo jušno zelenjavo in začimbe ter zavremo. Sproti odstranjujemo pene, nato lonec pokrijemo in kuhamo približno pol ure.
Juho precedimo in iz glave izločimo meso. V precejeno juho vstavimo kuhan riž, korenček in koščke mesa, posujemo jo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.