© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz morske žabe

Juha iz morske žabe

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha iz morske zabe

Sestavine

  • glava in odrezki morske žabe
  • 2 korenčka
  • 1 strok česna
  • 1 manjša čebula
  • košček belega dela pora
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 vejici peteršilja
  • ½ stebla stebelne zelene
  • 1 manjši paradižnik
  • sol
  • 5 zrn črnega popra
  • kuhan riž za prilogo
  • sesekljan peteršilj za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • glava in odrezki morske žabe
  • 2 korenčka
  • 1 strok česna
  • 1 manjša čebula
  • košček belega dela pora
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 vejici peteršilja
  • ½ stebla stebelne zelene
  • 1 manjši paradižnik
  • sol
  • 5 zrn črnega popra
  • kuhan riž za prilogo
  • sesekljan peteršilj za posip

Postopek

1

Glavo morske žabe očistimo in operemo. Položimo jo v lonec, dodamo še ribje obrezke in prilijemo 1,5 l hladne vode oziroma toliko, da je riba pokrita. Čebulo olupimo in narežemo na rezine, korenček ostrgamo in narežemo na kolobarčke ter oboje damo v lonec. Priložimo še vso preostalo jušno zelenjavo in začimbe ter zavremo. Sproti odstranjujemo pene, nato lonec pokrijemo in kuhamo približno pol ure.

2

Juho precedimo in iz glave izločimo meso. V precejeno juho vstavimo kuhan riž, korenček in koščke mesa, posujemo jo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.