Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen brancin z limonovim prelivom s kaprami

Pečen brancin z limonovim prelivom s kaprami

Čas priprave 19 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 fileji brancina po 100 g
  • oljčno olje za premaz

preliv s kaprami

  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • nastrgana lupina 1 bio limone
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 žlici majhnih kaper
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • nekaj listov peteršilja (po želji)

Preberite tudi

Sestavine

  • 4 fileji brancina po 100 g
  • oljčno olje za premaz

preliv s kaprami

  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • nastrgana lupina 1 bio limone
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 žlici majhnih kaper
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • nekaj listov peteršilja (po želji)

Postopek

1

Za preliv zmešamo olje, limonov sok in lupino, kapre, gorčico, sol, poper in žlico vode. Peteršilja še ne dodamo (razen če bomo preliv postregli takoj), saj bi njegova barva zbledela, če bi bil predolgo v stiku s kislino, ki jo vsebuje limonov sok.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo ribo s kožo navzgor. Kožo premažemo z oljem in potresem z malo soli. Pečemo 7 minut oziroma tako dolgo, da se meso pod pritiskom noža začne plastiti. Fileje položimo na segrete krožnike, pokapamo s prelivom in po želji potresemo z listi peteršilja. Postrežemo s pečenim krompirjem in kuhano blitvo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.