
Pečen brancin z limonovim prelivom s kaprami
Pečen brancin z limonovim prelivom s kaprami

Sestavine
- 4 fileji brancina po 100 g
- oljčno olje za premaz
preliv s kaprami
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina 1 bio limone
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici majhnih kaper
- 2 žlički dijonske gorčice
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- nekaj listov peteršilja (po želji)

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih upoštevajte preden se lotite peke
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- 4 fileji brancina po 100 g
- oljčno olje za premaz
preliv s kaprami
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina 1 bio limone
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici majhnih kaper
- 2 žlički dijonske gorčice
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- nekaj listov peteršilja (po želji)
Postopek
Za preliv zmešamo olje, limonov sok in lupino, kapre, gorčico, sol, poper in žlico vode. Peteršilja še ne dodamo (razen če bomo preliv postregli takoj), saj bi njegova barva zbledela, če bi bil predolgo v stiku s kislino, ki jo vsebuje limonov sok.
Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo ribo s kožo navzgor. Kožo premažemo z oljem in potresem z malo soli. Pečemo 7 minut oziroma tako dolgo, da se meso pod pritiskom noža začne plastiti. Fileje položimo na segrete krožnike, pokapamo s prelivom in po želji potresemo z listi peteršilja. Postrežemo s pečenim krompirjem in kuhano blitvo.