
Pečen brancin z limonovim prelivom s kaprami
Pečen brancin z limonovim prelivom s kaprami

Sestavine
- 4 fileji brancina po 100 g
- oljčno olje za premaz
preliv s kaprami
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina 1 bio limone
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici majhnih kaper
- 2 žlički dijonske gorčice
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- nekaj listov peteršilja (po želji)

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 4 fileji brancina po 100 g
- oljčno olje za premaz
preliv s kaprami
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina 1 bio limone
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici majhnih kaper
- 2 žlički dijonske gorčice
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- nekaj listov peteršilja (po želji)
Postopek
Za preliv zmešamo olje, limonov sok in lupino, kapre, gorčico, sol, poper in žlico vode. Peteršilja še ne dodamo (razen če bomo preliv postregli takoj), saj bi njegova barva zbledela, če bi bil predolgo v stiku s kislino, ki jo vsebuje limonov sok.
Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo ribo s kožo navzgor. Kožo premažemo z oljem in potresem z malo soli. Pečemo 7 minut oziroma tako dolgo, da se meso pod pritiskom noža začne plastiti. Fileje položimo na segrete krožnike, pokapamo s prelivom in po želji potresemo z listi peteršilja. Postrežemo s pečenim krompirjem in kuhano blitvo.