
Pečen brancin z limonovim prelivom s kaprami
Pečen brancin z limonovim prelivom s kaprami

Sestavine
- 4 fileji brancina po 100 g
- oljčno olje za premaz
preliv s kaprami
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina 1 bio limone
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici majhnih kaper
- 2 žlički dijonske gorčice
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- nekaj listov peteršilja (po želji)

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.

Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.

Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.
Sestavine
- 4 fileji brancina po 100 g
- oljčno olje za premaz
preliv s kaprami
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina 1 bio limone
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici majhnih kaper
- 2 žlički dijonske gorčice
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- nekaj listov peteršilja (po želji)
Postopek
Za preliv zmešamo olje, limonov sok in lupino, kapre, gorčico, sol, poper in žlico vode. Peteršilja še ne dodamo (razen če bomo preliv postregli takoj), saj bi njegova barva zbledela, če bi bil predolgo v stiku s kislino, ki jo vsebuje limonov sok.
Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo ribo s kožo navzgor. Kožo premažemo z oljem in potresem z malo soli. Pečemo 7 minut oziroma tako dolgo, da se meso pod pritiskom noža začne plastiti. Fileje položimo na segrete krožnike, pokapamo s prelivom in po želji potresemo z listi peteršilja. Postrežemo s pečenim krompirjem in kuhano blitvo.