
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara

Sestavine
- 1 kg mešanega paradižnika (češnjevec, rumeni paradižnik ...)
- 1 drobno nasekljana rdeča čebula
- 2 žlici gorčice s semeni
- 2 žlici šerijevega kisa
- 2 žlici medu
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 kg mešanega paradižnika (češnjevec, rumeni paradižnik ...)
- 1 drobno nasekljana rdeča čebula
- 2 žlici gorčice s semeni
- 2 žlici šerijevega kisa
- 2 žlici medu
- sol
- poper
Postopek
Paradižnike operemo in jih narežemo na približno enake dele; češnjevce razpolovimo, večje paradižnike pa narežemo na kocke. Čebulo olupimo, drobno nasekljamo in zmešamo s kosi paradižnikov.
Gorčico, kis in med zmešamo ter začinimo z malo soli in popra. Preliv zmešamo s čebulo in paradižniki in postavimo na hladno za vsaj dve uri, da se okusi prepojijo.