Kaj boste skuhali danes?
Jagnječji kotleti s solato iz pečenih jajčevcev
Jagnječji kotleti s solato iz pečenih jajčevcev
Sestavine
- 1 jajčevec
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 jagnječji kotleti brez maščobe
- malo limonovega soka
- ščepec paprike v prahu
- 1 žlička sesekljanega kopra
- 1 žlica popraženih pinjol
- sol
- poper
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 1 jajčevec
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 jagnječji kotleti brez maščobe
- malo limonovega soka
- ščepec paprike v prahu
- 1 žlička sesekljanega kopra
- 1 žlica popraženih pinjol
- sol
- poper
Postopek
Pripravimo žar. Jajčevec operemo in ga po dolžini narežemo na tanke rezine, jih premažemo z oljem in začinimo s soljo. Pečemo jih na obeh straneh približno 8 do 10 minut, da porjavijo. Poberemo jih z žara, narežemo na manjše kose in začinimo s soljo ter poprom.
Kotlete pečemo na žaru na vsaki strani približno 4 minute. Medtem pripravimo preliv tako, da v skodelici zmešamo limonov sok s papriko in polovico kopra.
Preliv polijemo po jajčevcih in dobro premešamo. Solato iz jajčevcev razdelimo na dva krožnika, obložimo s kotleti, posujemo s pinjolami in preostalim koprom. Postrežemo s kruhom.
Nasvet
Če smo ljubitelji bolj začinjenih jedi, lahko naredimo jajčevce tudi po turško. Dve žlici oljčnega olja zmešamo z žličko mlete kumine in s tako pripravljeno mešanico premažemo rezine jajčevcev ter jih spečemo. Nato zmešamo 2 dl navadnega grškega jogurta z malo limonovega soka, žlico metine omake in pestjo sveže sesekljane mete. Začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s kotleti, solato in kruhom.