© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnječji kotleti s solato iz pečenih jajčevcev

Jagnječji kotleti s solato iz pečenih jajčevcev

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagnjecji kotleti s solato iz pecenih jajcevcev

Sestavine

  • 1 jajčevec
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 jagnječji kotleti brez maščobe
  • malo limonovega soka
  • ščepec paprike v prahu
  • 1 žlička sesekljanega kopra
  • 1 žlica popraženih pinjol
  • sol
  • poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 jajčevec
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 jagnječji kotleti brez maščobe
  • malo limonovega soka
  • ščepec paprike v prahu
  • 1 žlička sesekljanega kopra
  • 1 žlica popraženih pinjol
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pripravimo žar. Jajčevec operemo in ga po dolžini narežemo na tanke rezine, jih premažemo z oljem in začinimo s soljo. Pečemo jih na obeh straneh približno 8 do 10 minut, da porjavijo. Poberemo jih z žara, narežemo na manjše kose in začinimo s soljo ter poprom.

2

Kotlete pečemo na žaru na vsaki strani približno 4 minute. Medtem pripravimo preliv tako, da v skodelici zmešamo limonov sok s papriko in polovico kopra.

3

Preliv polijemo po jajčevcih in dobro premešamo. Solato iz jajčevcev razdelimo na dva krožnika, obložimo s kotleti, posujemo s pinjolami in preostalim koprom. Postrežemo s kruhom.

Nasvet

Če smo ljubitelji bolj začinjenih jedi, lahko naredimo jajčevce tudi po turško. Dve žlici oljčnega olja zmešamo z žličko mlete kumine in s tako pripravljeno mešanico premažemo rezine jajčevcev ter jih spečemo. Nato zmešamo 2 dl navadnega grškega jogurta z malo limonovega soka, žlico metine omake in pestjo sveže sesekljane mete. Začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s kotleti, solato in kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.