Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ohrovt z mandlji

Ohrovt z mandlji

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ohrovt-z-mandlji_PS_558x620_acf_cropped

Hranljiva priloga z mandlji, ki poskrbijo za hrustljavost.

Sestavine

  • 1 glava ohrovta
  • 30 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 rožmarinova vejica
  • 100 g blanširanih mandljev
  • sol

Sestavine

  • 1 glava ohrovta
  • 30 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 rožmarinova vejica
  • 100 g blanširanih mandljev
  • sol

Postopek

1

Glavo ohrovta očistimo, odstranimo zunanje liste, jo razrežemo na četrtine, odstranimo kocen, liste narežemo na rezance in jih skuhamo nad soparo. Česen olupimo in narežemo na lističe. Z rožmarinove vejice osmukamo lističe in jih zelo drobno sesekljamo.

2

V ponvi segrejemo maslo in oljčno olje, dodamo česen, rožmarin in mandlje. Mešanico nežno pražimo približno 2 minuti, da mandlji komaj začnejo spreminjati barvo, nato vse preložimo na krožnik. V isto ponev damo ohrovt, vanj izcedimo maslo, če ga je kaj na krožniku, solimo in dobro premešamo. V ponev stresemo še mandljevo mešanico in vse preložimo na servirni pladenj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.