
Ohrovt z mandlji
Ohrovt z mandlji

Hranljiva priloga z mandlji, ki poskrbijo za hrustljavost.
Sestavine
- 1 glava ohrovta
- 30 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 rožmarinova vejica
- 100 g blanširanih mandljev
- sol

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.
Sestavine
- 1 glava ohrovta
- 30 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 rožmarinova vejica
- 100 g blanširanih mandljev
- sol
Postopek
Glavo ohrovta očistimo, odstranimo zunanje liste, jo razrežemo na četrtine, odstranimo kocen, liste narežemo na rezance in jih skuhamo nad soparo. Česen olupimo in narežemo na lističe. Z rožmarinove vejice osmukamo lističe in jih zelo drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo maslo in oljčno olje, dodamo česen, rožmarin in mandlje. Mešanico nežno pražimo približno 2 minuti, da mandlji komaj začnejo spreminjati barvo, nato vse preložimo na krožnik. V isto ponev damo ohrovt, vanj izcedimo maslo, če ga je kaj na krožniku, solimo in dobro premešamo. V ponev stresemo še mandljevo mešanico in vse preložimo na servirni pladenj.