
Hranljiva priloga z mandlji, ki poskrbijo za hrustljavost.
Sestavine
- 1 glava ohrovta
- 30 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 rožmarinova vejica
- 100 g blanširanih mandljev
- sol
Preberite tudi

Kako pripraviti tofu, da bo okusen
Redko katera sestavina lahko tako razočara kot tofu. Izbrali ste ga z dobrimi nameni, da bi preizkusili nekaj novega, dobili pa presušene kocke, ki spominjajo na šolsko radirko.

Kako očistimo artičoko
Artičoka deluje grobo in neizprosno, a z nekaj spretnimi in odločnimi rezi zlahka razkrijemo njeno mehko, okusno srce - prava nagrada za vsak trud v kuhinji.

5 kuhinjskih pripomočkov, ki resnično naredijo razliko
Ni treba biti poklicni kuhar, da bi v kuhinji ustvarjali z veseljem in lahkotnostjo. Dovolj je nekaj dobre volje – in pravih pripomočkov. Delimo 5 kuhinjskih pripomočkov, ki jih obožuje vsak ljubitelj kuhe.
Sestavine
- 1 glava ohrovta
- 30 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 rožmarinova vejica
- 100 g blanširanih mandljev
- sol
Postopek
Glavo ohrovta očistimo, odstranimo zunanje liste, jo razrežemo na četrtine, odstranimo kocen, liste narežemo na rezance in jih skuhamo nad soparo. Česen olupimo in narežemo na lističe. Z rožmarinove vejice osmukamo lističe in jih zelo drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo maslo in oljčno olje, dodamo česen, rožmarin in mandlje. Mešanico nežno pražimo približno 2 minuti, da mandlji komaj začnejo spreminjati barvo, nato vse preložimo na krožnik. V isto ponev damo ohrovt, vanj izcedimo maslo, če ga je kaj na krožniku, solimo in dobro premešamo. V ponev stresemo še mandljevo mešanico in vse preložimo na servirni pladenj.