Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zrezki v pivskem testu (Orly)

Zrezki v pivskem testu (Orly)

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
govedina svinjina teletina zrezek meso perutnina telečji zrezki zrezki goveji zrezki piščančji zrezki puranji zrezki svinjski zrezki Orly pivsko testo Zrezki v pivskem testu
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 zrezki (po 160 g)
  • sol
  • ostra moka za pomokanje
  • maščoba za cvrenje

pivsko testo

  • 200 g moke
  • 2,5 dl piva
  • 2 rumenjaka
  • 40 g stopljenega masla
  • ščepec soli
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • 2 beljaka

Preberite tudi

Sestavine

  • 4 zrezki (po 160 g)
  • sol
  • ostra moka za pomokanje
  • maščoba za cvrenje

pivsko testo

  • 200 g moke
  • 2,5 dl piva
  • 2 rumenjaka
  • 40 g stopljenega masla
  • ščepec soli
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • 2 beljaka

Postopek

1

Za pivsko testo gladko zmešamo moko s pivom in rumenjaki, nato vmešamo stopljeno maslo, sol in sladkor, potem pa še rahlo stepen beljak.

2

Zrezke rahlo potolčemo, solimo in pomokamo. V veliki ponvi segrejemo maščobo. Zrezke povaljamo v testu, jih polagamo v vročo maščobo in zlato rumeno ocvremo. Cvremo jih pri nekoliko nižji temperaturi, približno 160 °C. Testo bo postalo mehko kot blazinica, meso v pivskem testu pa bo ostalo zelo sočno.

3

Ocvrte zrezke razmastimo na kuhinjskih brisačah in jih ponudimo s poljubno prilogo.

Nasvet

Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.