
Zrezki v pivskem testu (Orly)
Zrezki v pivskem testu (Orly)

Sestavine
- 4 zrezki (po 160 g)
- sol
- ostra moka za pomokanje
- maščoba za cvrenje
pivsko testo
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 4 zrezki (po 160 g)
- sol
- ostra moka za pomokanje
- maščoba za cvrenje
pivsko testo
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka
Postopek
Za pivsko testo gladko zmešamo moko s pivom in rumenjaki, nato vmešamo stopljeno maslo, sol in sladkor, potem pa še rahlo stepen beljak.
Zrezke rahlo potolčemo, solimo in pomokamo. V veliki ponvi segrejemo maščobo. Zrezke povaljamo v testu, jih polagamo v vročo maščobo in zlato rumeno ocvremo. Cvremo jih pri nekoliko nižji temperaturi, približno 160 °C. Testo bo postalo mehko kot blazinica, meso v pivskem testu pa bo ostalo zelo sočno.
Ocvrte zrezke razmastimo na kuhinjskih brisačah in jih ponudimo s poljubno prilogo.
Nasvet
Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.