
Sestavine
- 250 g brokolija
- 400 g listnatega ohrovta
- 2 strta stroka česna
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- sol

Rjavčki - preprost recept, ki vedno navduši
Sočni, bogati in v sredini še nekoliko mehki - taki so popolni rjavčki!

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Slasten namaz iz pečenih paprik
To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.
Sestavine
- 250 g brokolija
- 400 g listnatega ohrovta
- 2 strta stroka česna
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
Postopek
Preliv pripravimo tako, da zmešamo česen z limonovim sokom in lupinico, oljem in malo soli.
Zelenjavo očistimo, debelejša brokolijeva stebla razpolovimo, stebla listnatega ohrovta odstranimo ali liste narežemo na rezine. V vreli osoljeni vodi zelenjavo kuhamo 5 do 7 minut, dobro odcedimo, zmešamo s prelivom in postrežemo.