
Sestavine
- 250 g brokolija
- 400 g listnatega ohrovta
- 2 strta stroka česna
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- sol

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.
Sestavine
- 250 g brokolija
- 400 g listnatega ohrovta
- 2 strta stroka česna
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
Postopek
Preliv pripravimo tako, da zmešamo česen z limonovim sokom in lupinico, oljem in malo soli.
Zelenjavo očistimo, debelejša brokolijeva stebla razpolovimo, stebla listnatega ohrovta odstranimo ali liste narežemo na rezine. V vreli osoljeni vodi zelenjavo kuhamo 5 do 7 minut, dobro odcedimo, zmešamo s prelivom in postrežemo.