
Ocvrta borova gliva z zeliščno omako
Kosilo, ki si ga lahko na sprehodu v gozd sami najdete.
Ocvrta borova gliva z zeliščno omako
Kosilo, ki si ga lahko na sprehodu v gozd sami najdete.

Sestavine
- 1 borova gliva
- sol
- poper
- 1 jajce in moka za paniranje
- olje za cvrenje
- 1 žlica zeliščnega pesta ali pa na drobno sesekljanih svežih zelišč (peteršilj, drobnjak, timijan, šetraj, luštrek)
- 0,5 dl sladke smetane

Jastog ali rarog? Tako ju ločite že na prvi pogled
Ste v ribarnici kupili jastoga? Ste prepričani, da ni v vaši vrečki rarog? Spoznajte glavne razlike med tema morskima dobrotama in skuhajte brodet z jastogom ali rarogom.

5 trikov za pristno gurmansko žar doživetje
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Sveže in poceni: slastni divji jedilnik iz gozdov in travnikov
Si predstavljate, da bi namesto v trgovino pred kuhanjem kosila zavili v gozd? Potem bi na krožniku zares imeli čisto sveže, najbolj lokalne, ekološke in sezonske sestavine, kajne!
Sestavine
- 1 borova gliva
- sol
- poper
- 1 jajce in moka za paniranje
- olje za cvrenje
- 1 žlica zeliščnega pesta ali pa na drobno sesekljanih svežih zelišč (peteršilj, drobnjak, timijan, šetraj, luštrek)
- 0,5 dl sladke smetane
Postopek
Očiščeno borovo glivo narežemo, solimo in popramo. Povaljamo jo v moki, nato še v jajcu. Na hitro jo ocvremo. Zeliščni pesto zmešamo s sladko smetano in prevremo ter gobo serviramo z omako.