
Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem
Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki
Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem
Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki

Sestavine
- 200 g koruze (iz pločevinke)
- 50 g moke
- 1 stepeno jajce
- šopek mlade čebulice
- 1 avokado
- 1 limeta
- 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
- sol
- poper
- 1–2 žlici olja
fižolov pire
- 1 pločevinka fižola (400 g)
- 1 sesekljan strok česna
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
Preberite tudi

Grška kuhinja: 7 preprostih in okusnih receptov
Tudi če je letos ne boste mahnili v Grčijo, se vam ni treba odpovedati odlični grški hrani, ki je enostavna za pripravo ter prijazna za želodec in telo.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.
Sestavine
- 200 g koruze (iz pločevinke)
- 50 g moke
- 1 stepeno jajce
- šopek mlade čebulice
- 1 avokado
- 1 limeta
- 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
- sol
- poper
- 1–2 žlici olja
fižolov pire
- 1 pločevinka fižola (400 g)
- 1 sesekljan strok česna
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
Postopek
Mlado čebulico očistimo in drobno sesekljamo. V skledi zmešamo koruzo, moko, jajce in polovico čebulice. Solimo, popramo, dobro premešamo in maso prihranimo. Iz polovice limete iztisnemo sok, drugo polovico pa narežemo na krhlje.
Fižol splaknemo in dobro odcedimo. Damo ga v ponvico z zelenjavno juho in strokom česna. Zavremo in nepokrito kuhamo 10 minut. Fižol pretlačimo s tlačilko za krompir in dodamo še malo juhe, če je presuh.
Salso pripravimo tako, da avokado narežemo na majhne kocke in ga zmešamo s preostalo čebulico, limetinim sokom in koriandrom ali peteršiljem. Salso solimo in popramo.
V ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo žlico olja in v ponev položimo žlico koruzne mase, jo potlačimo in oblikujemo pogačico. Tako naredimo pogačice iz vse mase in jih pečemo na zmernem ognju 2 do 3 minute na vsaki strani. Če je potrebno, dodamo še malo olja. Postrežemo jih z avokadovo salso, fižolovim pirejem in krhlji limete.