Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem

Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki

Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem

Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
corn cakes with avocado salsa

Sestavine

  • 200 g koruze (iz pločevinke)
  • 50 g moke
  • 1 stepeno jajce
  • šopek mlade čebulice
  • 1 avokado
  • 1 limeta
  • 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
  • sol
  • poper
  • 1–2 žlici olja

fižolov pire

  • 1 pločevinka fižola (400 g)
  • 1 sesekljan strok česna
  • 1 dl zelenjavne jušne osnove

Preberite tudi

pasta-miso

Kaj je koji?

Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

Sestavine

  • 200 g koruze (iz pločevinke)
  • 50 g moke
  • 1 stepeno jajce
  • šopek mlade čebulice
  • 1 avokado
  • 1 limeta
  • 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
  • sol
  • poper
  • 1–2 žlici olja

fižolov pire

  • 1 pločevinka fižola (400 g)
  • 1 sesekljan strok česna
  • 1 dl zelenjavne jušne osnove

Postopek

1

Mlado čebulico očistimo in drobno sesekljamo. V skledi zmešamo koruzo, moko, jajce in polovico čebulice. Solimo, popramo, dobro premešamo in maso prihranimo. Iz polovice limete iztisnemo sok, drugo polovico pa narežemo na krhlje.

2

Fižol splaknemo in dobro odcedimo. Damo ga v ponvico z zelenjavno juho in strokom česna. Zavremo in nepokrito kuhamo 10 minut. Fižol pretlačimo s tlačilko za krompir in dodamo še malo juhe, če je presuh.

3

Salso pripravimo tako, da avokado narežemo na majhne kocke in ga zmešamo s preostalo čebulico, limetinim sokom in koriandrom ali peteršiljem. Salso solimo in popramo.

4

V ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo žlico olja in v ponev položimo žlico koruzne mase, jo potlačimo in oblikujemo pogačico. Tako naredimo pogačice iz vse mase in jih pečemo na zmernem ognju 2 do 3 minute na vsaki strani. Če je potrebno, dodamo še malo olja. Postrežemo jih z avokadovo salso, fižolovim pirejem in krhlji limete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.