
Nadevano piščančje bedro na zelenjavni šari
Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti
Nadevano piščančje bedro na zelenjavni šari
Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti

Boštjan Pavli na prvi pogled vsakdanje jedi rad nadgradi s ščepcem drugačnosti, zato so njegovi recepti kot nalašč za sproščene kulinarične večere ob koncih tedna, ki bodo očarali vaše goste.
Sestavine
nadevana bedra
- 4 piščančja bedra brez kosti
- 2 črni žemlji (stari 2 dni)
- 1 jajce
- 1,5 dl mleka
- 3 rezine vipavske slanine
- 1 majhna čebula
- šopek drobnjaka
- oljčno olje
- poper
zelenjavna šara
- sol
- 3 krompirji
- 1 koleraba
- 1 kitajska redkev (daikon)
- 1 rdeč korenček
- 30 g graha
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2,5 dl jušne osnove
- 20 g masla

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.
Sestavine
nadevana bedra
- 4 piščančja bedra brez kosti
- 2 črni žemlji (stari 2 dni)
- 1 jajce
- 1,5 dl mleka
- 3 rezine vipavske slanine
- 1 majhna čebula
- šopek drobnjaka
- oljčno olje
- poper
zelenjavna šara
- sol
- 3 krompirji
- 1 koleraba
- 1 kitajska redkev (daikon)
- 1 rdeč korenček
- 30 g graha
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2,5 dl jušne osnove
- 20 g masla
Postopek
Žemlji narežemo na kocke. Čebulo sesekljamo in jo na olju prepražimo. Dodamo še narezan česen in slanino, vse skupaj dobro prepražimo in proti koncu zalijemo z mlekom. S tem prelijemo žemlje, dodamo še narezan drobnjak in jajce. Solimo, popramo in rahlo premešamo. S tako pripravljenim nadevom napolnimo notranji del beder in jih zložimo v naoljen pekač. Pečemo pri temperaturi 180 °C približno 30 minut.
Vso zelenjavo za šaro olupimo. Kolerabo, korenje, krompir in repo narežemo na kose. Čebulo in česen sesekljamo. Na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen, narezano zelenjavo in grah ter vse skupaj prepražimo. Zalijemo z jušno osnovo in dušimo do mehkega. Po potrebi solimo. Na koncu dodamo še malo masla. Pripravljeno šaro ponudimo kot prilogo nadevanim bedrom.