
Nadevano piščančje bedro na zelenjavni šari
Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti
Nadevano piščančje bedro na zelenjavni šari
Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti

Boštjan Pavli na prvi pogled vsakdanje jedi rad nadgradi s ščepcem drugačnosti, zato so njegovi recepti kot nalašč za sproščene kulinarične večere ob koncih tedna, ki bodo očarali vaše goste.
Sestavine
nadevana bedra
- 4 piščančja bedra brez kosti
- 2 črni žemlji (stari 2 dni)
- 1 jajce
- 1,5 dl mleka
- 3 rezine vipavske slanine
- 1 majhna čebula
- šopek drobnjaka
- oljčno olje
- poper
zelenjavna šara
- sol
- 3 krompirji
- 1 koleraba
- 1 kitajska redkev (daikon)
- 1 rdeč korenček
- 30 g graha
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2,5 dl jušne osnove
- 20 g masla
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
nadevana bedra
- 4 piščančja bedra brez kosti
- 2 črni žemlji (stari 2 dni)
- 1 jajce
- 1,5 dl mleka
- 3 rezine vipavske slanine
- 1 majhna čebula
- šopek drobnjaka
- oljčno olje
- poper
zelenjavna šara
- sol
- 3 krompirji
- 1 koleraba
- 1 kitajska redkev (daikon)
- 1 rdeč korenček
- 30 g graha
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2,5 dl jušne osnove
- 20 g masla
Postopek
Žemlji narežemo na kocke. Čebulo sesekljamo in jo na olju prepražimo. Dodamo še narezan česen in slanino, vse skupaj dobro prepražimo in proti koncu zalijemo z mlekom. S tem prelijemo žemlje, dodamo še narezan drobnjak in jajce. Solimo, popramo in rahlo premešamo. S tako pripravljenim nadevom napolnimo notranji del beder in jih zložimo v naoljen pekač. Pečemo pri temperaturi 180 °C približno 30 minut.
Vso zelenjavo za šaro olupimo. Kolerabo, korenje, krompir in repo narežemo na kose. Čebulo in česen sesekljamo. Na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen, narezano zelenjavo in grah ter vse skupaj prepražimo. Zalijemo z jušno osnovo in dušimo do mehkega. Po potrebi solimo. Na koncu dodamo še malo masla. Pripravljeno šaro ponudimo kot prilogo nadevanim bedrom.