
Sestavine
- 12 večjih mladih krompirjev (2,4 kg krompirja)
- olje ali mast
- sol
za krompir s slanino
- 80 g dimljene slanine
- sveži majaron
- 4 stroki česna
za krompir z ocvirki
- 80 g ocvirkov
za krompir s parmezanom
- 80 g naribanega parmezana
Preberite tudi

Navdušite z malimi prigrizki iz Španije
Koliko dni je še do počitnic? Kulinarično se bomo tokrat odpravili v južno Španijo, kjer naravnost obožujejo tapase, slastne zalogaje, postrežene v dobri družbi in ob kozarcu vina.

Veganska kosila, ki navdušijo tudi mesojedce
Ne imejte predsodkov, en dan v tednu ali vsaj mesecu naj bo veganski. Presenečeni boste, kako vam bo delala kuharska domišljija in predvsem - kako dobro je.

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.
Sestavine
- 12 večjih mladih krompirjev (2,4 kg krompirja)
- olje ali mast
- sol
za krompir s slanino
- 80 g dimljene slanine
- sveži majaron
- 4 stroki česna
za krompir z ocvirki
- 80 g ocvirkov
za krompir s parmezanom
- 80 g naribanega parmezana
Postopek
Opran in dobro skrtačen krompir nekoliko posolimo. Štiri krompirje po dolžini trikrat zarežemo in zareze zapolnimo z rezinami slanine. Potreseno z vejicami svežega majarona in lističi česna ter zavijemo v rahlo naoljeno aluminijasto folijo.
Preostale krompirje po dolžini prerežemo na polovico in obema polovicama po notranji strani izdolbemo sredico. Štiri krompirje napolnimo z ocvirki, preostale pa s parmezanom. Notranjost malo posolimo, obe polovici ponovno združimo v celoto in zavijemo v namaščeno aluminijasto folijo. Folijo, v katero zavijemo krompir z ocvirki, premažemo s svinjsko mastjo, tisto za krompir s parmezanom pa z oljem.
Krompir v foliji pečemo v pokritem žaru ali v žerjavici 25 minut (s prebadanjem z iglo ugotovimo, če je krompir pečen). Serviramo ga kot prilogo ali samostojno jed.