
Krompirjeve pice
Pice na malo drugačen način - s krompirjem za podlago.
Krompirjeve pice
Pice na malo drugačen način - s krompirjem za podlago.

Sestavine
- 4 krompirji za peko
- 1 žlica oljčnega olja
- 1⁄2 rdeče čebule
- 1 strok česna
- 60 g pikantne salame
- 400 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
- 1⁄2 majhnega šopka bazilike
- 100 g mocarele
- sol in poper
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 4 krompirji za peko
- 1 žlica oljčnega olja
- 1⁄2 rdeče čebule
- 1 strok česna
- 60 g pikantne salame
- 400 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
- 1⁄2 majhnega šopka bazilike
- 100 g mocarele
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Cel krompir zdrgnemo in temeljito osušimo, nato pa ga na več mestih prebodemo z vilicami. Položimo ga kar na rešetko v pečici in pečemo do mehkega uro do uro in pol. Če nimamo toliko časa, krompir prebodemo z vilicami, vsakega posebej ovijemo v papirnato brisačko in segrevamo v mikrovalovni pečici na visoki stopnji 8 do 10 minut, da se notranjost zmehča.
Medtem pripravimo omako. Čebulo drobno sesekljamo. Česen pretisnemo skozi stiskalnik. Salamo narežemo na rezine, ki jih nato natrgamo. Baziliko osmukamo in liste drobno narežemo. Mocarelo natrgamo.
V manjši kozici segrejemo olje, nanj stresemo čebulo in jo pražimo 5 minut, da se zmehča. Primešamo česen in salamo ter pražimo še kakšno minuto, nato pa dodamo paradižnik. Ko omaka zavre, jo pustimo rahlo vreti še 5 minut, nato jo solimo in popramo ter vmešamo polovico bazilike. V pečici vključimo žar.
Krompir prerežemo na polovice, na katere z žlico naložimo omako, in jih potresemo s kosi mocarele ter preostalo baziliko. Krompirjeve pice vrnemo v pečico, a le toliko, da se sir stopi in malo zapeče. Postrežemo še vroče.