
Krompirjeve pice
Pice na malo drugačen način - s krompirjem za podlago.
Krompirjeve pice
Pice na malo drugačen način - s krompirjem za podlago.

Sestavine
- 4 krompirji za peko
- 1 žlica oljčnega olja
- 1⁄2 rdeče čebule
- 1 strok česna
- 60 g pikantne salame
- 400 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
- 1⁄2 majhnega šopka bazilike
- 100 g mocarele
- sol in poper

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!

5 idej za okusno kosilo iz pečice
Ko ni časa ali volje, da bi stali za štedilnikom, na pomoč lahko priskoči pečica in pripravi odlično kosilo, ki prepriča tudi najbolj zahtevne gurmane.

Tri sadne pite, s katerimi bo vaše poletje slajše
Poletje je čas za lahkotne, osvežilne sladice – in kaj je boljšega kot pita, polna sočnega sezonskega sadja?
Sestavine
- 4 krompirji za peko
- 1 žlica oljčnega olja
- 1⁄2 rdeče čebule
- 1 strok česna
- 60 g pikantne salame
- 400 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
- 1⁄2 majhnega šopka bazilike
- 100 g mocarele
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Cel krompir zdrgnemo in temeljito osušimo, nato pa ga na več mestih prebodemo z vilicami. Položimo ga kar na rešetko v pečici in pečemo do mehkega uro do uro in pol. Če nimamo toliko časa, krompir prebodemo z vilicami, vsakega posebej ovijemo v papirnato brisačko in segrevamo v mikrovalovni pečici na visoki stopnji 8 do 10 minut, da se notranjost zmehča.
Medtem pripravimo omako. Čebulo drobno sesekljamo. Česen pretisnemo skozi stiskalnik. Salamo narežemo na rezine, ki jih nato natrgamo. Baziliko osmukamo in liste drobno narežemo. Mocarelo natrgamo.
V manjši kozici segrejemo olje, nanj stresemo čebulo in jo pražimo 5 minut, da se zmehča. Primešamo česen in salamo ter pražimo še kakšno minuto, nato pa dodamo paradižnik. Ko omaka zavre, jo pustimo rahlo vreti še 5 minut, nato jo solimo in popramo ter vmešamo polovico bazilike. V pečici vključimo žar.
Krompir prerežemo na polovice, na katere z žlico naložimo omako, in jih potresemo s kosi mocarele ter preostalo baziliko. Krompirjeve pice vrnemo v pečico, a le toliko, da se sir stopi in malo zapeče. Postrežemo še vroče.