
Morski list z grahom in školjkami
Morski list z grahom in školjkami

Sestavine
- 1 žlička oljčnega olja
- 50 g masla
- 4 fileji morskega lista
- 200 g svežega ali zamrznjenega graha
- 100 g očiščenih klapavic
- 2 žlici suhega belega vina
- sok ½ limone
- sol
- poper
- krhlji limone za postrežbo
- grahovi poganjki za okras

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 1 žlička oljčnega olja
- 50 g masla
- 4 fileji morskega lista
- 200 g svežega ali zamrznjenega graha
- 100 g očiščenih klapavic
- 2 žlici suhega belega vina
- sok ½ limone
- sol
- poper
- krhlji limone za postrežbo
- grahovi poganjki za okras
Postopek
Olje in maslo segrevamo v globoki ponvi, da se začneta peniti. Dodamo ribje fileje in jih pečemo 3 do 4 minute. Previdno jih obrnemo in prelijemo z maslom, ki bi moralo biti svetlo rjave barve.
Temperaturo povečamo in ribam dodamo grah, školjke, vino in limonov sok. Solimo in popramo, pokrijemo s pokrovko in dušimo 3 do 4 minute, da se školjke odprejo. Školjke, ki se ne odprejo, zavržemo.
Jed posipamo z grahovimi poganjki in ponev postavimo na mizo. Zraven ponudimo krhlje limone.