Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 500 g moke
- 3 dl mleka
- 20 g kvasa
- 80 g razpuščenega masla
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 3 rumenjaki
- olje za cvrenje
- slivova marmelada
- sladkor v prahu za posip
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 500 g moke
- 3 dl mleka
- 20 g kvasa
- 80 g razpuščenega masla
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 3 rumenjaki
- olje za cvrenje
- slivova marmelada
- sladkor v prahu za posip
Postopek
V skledo presejemo moko in na sredini naredimo jamico. Kvas raztopimo v mlačnem mleku, nalijemo v jamico in zamešamo v kvasec. Rahlo ga pomokamo in na toplem pustimo vzhajati, dokler se na površini kvasca ne pojavijo razpoke. Nato dodamo preostale sestavine in z ročnim mešalnikom pripravimo voljno svetleče testo. Pokrito ga pustimo počivati, da naraste na dvojno prostornino.
V globoki kozici segrejemo olje. Od testa režemo z žlico primerno velike kepe, jih dajemo v vroče olje in na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve. Miške odlagamo na kuhinjsko mrežo, da se dobro odcedijo. Še v tople nabrizgamo slivovo marmelado, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.