© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jajca s šampinjoni in ohrovtom

Malce drugačna jajca za krepak pozni zajtrk

Jajca s šampinjoni in ohrovtom

Malce drugačna jajca za krepak pozni zajtrk

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jajca s šampinjoni in ohrovtom

Sestavine

  • 250 g šampinjonov
  • 1 strok česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 150 g kodrolistnega ohrovta brez stebel
  • sol in poper
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • 4 jajca
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 250 g šampinjonov
  • 1 strok česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 150 g kodrolistnega ohrovta brez stebel
  • sol in poper
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • 4 jajca

Postopek

1

Šampinjone narežemo na rezine, česen stremo. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in na njem na majhnem ognju 1 minuto pražimo česen. Dodamo šampinjone in jih spražimo do mehkega. Nato dodamo kodrolistni ohrovt. (Če v ponev ne spravimo vsega, ga dodamo pol, mešamo, da upade, nato dodamo preostalega.) Ko ves ohrovt upade, solimo in popramo. Prilijemo vino in kuhamo še 3 minute.

2

Zdaj v ponev ubijemo jajca in jih nežno pečemo 2 do 3 minute. Nato pokrijemo s pokrovko in počakamo 2 do 3 minute ali toliko časa, da so jajca pečena, kot nam je všeč. Postrežemo s kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.