© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jajca s šampinjoni in ohrovtom

Malce drugačna jajca za krepak pozni zajtrk

Jajca s šampinjoni in ohrovtom

Malce drugačna jajca za krepak pozni zajtrk

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jajca s šampinjoni in ohrovtom

Sestavine

  • 250 g šampinjonov
  • 1 strok česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 150 g kodrolistnega ohrovta brez stebel
  • sol in poper
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • 4 jajca
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 250 g šampinjonov
  • 1 strok česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 150 g kodrolistnega ohrovta brez stebel
  • sol in poper
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • 4 jajca

Postopek

1

Šampinjone narežemo na rezine, česen stremo. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in na njem na majhnem ognju 1 minuto pražimo česen. Dodamo šampinjone in jih spražimo do mehkega. Nato dodamo kodrolistni ohrovt. (Če v ponev ne spravimo vsega, ga dodamo pol, mešamo, da upade, nato dodamo preostalega.) Ko ves ohrovt upade, solimo in popramo. Prilijemo vino in kuhamo še 3 minute.

2

Zdaj v ponev ubijemo jajca in jih nežno pečemo 2 do 3 minute. Nato pokrijemo s pokrovko in počakamo 2 do 3 minute ali toliko časa, da so jajca pečena, kot nam je všeč. Postrežemo s kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.