
Jajca s šampinjoni in ohrovtom
Malce drugačna jajca za krepak pozni zajtrk
Jajca s šampinjoni in ohrovtom
Malce drugačna jajca za krepak pozni zajtrk

Sestavine
- 250 g šampinjonov
- 1 strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 g kodrolistnega ohrovta brez stebel
- sol in poper
- 0,5 dl suhega belega vina
- 4 jajca

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 250 g šampinjonov
- 1 strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 g kodrolistnega ohrovta brez stebel
- sol in poper
- 0,5 dl suhega belega vina
- 4 jajca
Postopek
Šampinjone narežemo na rezine, česen stremo. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in na njem na majhnem ognju 1 minuto pražimo česen. Dodamo šampinjone in jih spražimo do mehkega. Nato dodamo kodrolistni ohrovt. (Če v ponev ne spravimo vsega, ga dodamo pol, mešamo, da upade, nato dodamo preostalega.) Ko ves ohrovt upade, solimo in popramo. Prilijemo vino in kuhamo še 3 minute.
Zdaj v ponev ubijemo jajca in jih nežno pečemo 2 do 3 minute. Nato pokrijemo s pokrovko in počakamo 2 do 3 minute ali toliko časa, da so jajca pečena, kot nam je všeč. Postrežemo s kruhom.