
Kaj boste skuhali danes?
Krompirjevi svaljki s prekajenim mesom
krompirjeve svaljke lahko naredimo tudi z mesom.
Krompirjevi svaljki s prekajenim mesom
krompirjeve svaljke lahko naredimo tudi z mesom.

Sestavine
- 1 kg krompirja
- 250 g prekajenega mesa (drobne kocke)
- 250 g moke
- 2 rumenjaka
- 60 g masla
- sol
- jajce in drobtine za paniranje
- maščoba za cvrenje

Marmelada iz grozdja, ki jo boste hoteli jesti kar z žlico
Medtem ko večina grozdja že pridno prehaja iz mošta v vino, se na latniku tu in tam še najde kak grozd – spremenite ga v slasten grozdni džem, marmelado ali žele.

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 250 g prekajenega mesa (drobne kocke)
- 250 g moke
- 2 rumenjaka
- 60 g masla
- sol
- jajce in drobtine za paniranje
- maščoba za cvrenje
Postopek
Krompir do mehkega skuhamo, olupimo in pretlačimo. Dodamo preostale sestavine, vse skupaj zgnetemo v voljno testo in naredimo svaljke.
Krompirjeve svaljke paniramo v stepenem jajcu in drobtinah ter ocvremo v vroči maščobi. Dobro jih odcedimo na papirnatem prtiču. Kot priloga k svaljkom odlično tekne zelena ali mešana solata.