
Mesna pletenica
Specialiteta argentinskega žara
Mesna pletenica
Specialiteta argentinskega žara

Sestavine
- meso govejega stegna (corazon de cudaril)
- prešana slanina (po 1 rezina za vsak zrezek)
- groba morska sol

Večerje, pripravljene v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Kako pravilno shraniti svež paradižnik?
Pravilno shranjevanje paradižnika ni le stvar navade, temveč ključno vpliva na njegov okus. Kako torej poskrbeti, da čim dlje ostane svež, sočen in polnega okusa?

Hitro pripravljen kos mesa, ki se kar stopi v ustih
Vam je med vsemi vrstami rib najboljša svinjska ribica? Nič čudnega, saj gre za mehek in sočen kos mesa, ki ga lahko pripravite na mnogo različnih načinov.
Sestavine
- meso govejega stegna (corazon de cudaril)
- prešana slanina (po 1 rezina za vsak zrezek)
- groba morska sol
Postopek
Iz stegna narežemo zrezke in jih potolčemo. Vsakega dvakrat vzdolžno zarežemo, da dobimo tri trakove, ki se pri vrhu držijo skupaj. Nanje položimo rezino slanine in spletemo pletenico (kot bi pletli kitko iz las), ki jo na kocu spnemo z zobotrebci ali lesenimi špilami. Pletenico pečemo na žaru 15 do 20 minut. Ponudimo jo lahko z ocvrtim krompirčkom, na žaru pečeno zelenjavo in na hitro ocvrto rukolo, ki jo prej operemo in dobro osušimo.