
Mesna pletenica
Specialiteta argentinskega žara
Mesna pletenica
Specialiteta argentinskega žara

Sestavine
- meso govejega stegna (corazon de cudaril)
- prešana slanina (po 1 rezina za vsak zrezek)
- groba morska sol
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- meso govejega stegna (corazon de cudaril)
- prešana slanina (po 1 rezina za vsak zrezek)
- groba morska sol
Postopek
Iz stegna narežemo zrezke in jih potolčemo. Vsakega dvakrat vzdolžno zarežemo, da dobimo tri trakove, ki se pri vrhu držijo skupaj. Nanje položimo rezino slanine in spletemo pletenico (kot bi pletli kitko iz las), ki jo na kocu spnemo z zobotrebci ali lesenimi špilami. Pletenico pečemo na žaru 15 do 20 minut. Ponudimo jo lahko z ocvrtim krompirčkom, na žaru pečeno zelenjavo in na hitro ocvrto rukolo, ki jo prej operemo in dobro osušimo.