© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jagnjetina z zeliščno solato in metinim prelivom

Jagnjetina se odlično ujema z zelišči, še posebno z meto. Preizkusite!

Jagnjetina z zeliščno solato in metinim prelivom

Jagnjetina se odlično ujema z zelišči, še posebno z meto. Preizkusite!

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • oljčno olje
  • 300 g ostankov jagnječje pečenke ali 2 debelejša zrezka iz jagnječjega stegna (približno 300 g)
  • 200 g grškega jogurta
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 1⁄2 stroka česna
  • 60 g mlade vodne kreše
  • majhen šopek kopra
  • 1⁄2 majhnega šopka peteršilja
  • sol in poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo (po želji)
malce-pikantna-korenckova-juha_558x620_acf_cropped

7 juh za nežen prehod v jesen

Obilno deževje in meglena jutra napovedujejo začetek jeseni, poletna zelenjava pa se umika bučam, gobam, korenovkam in drugim sestavinam, ki so kot nalašč za okusne juhe.

Sestavine

  • oljčno olje
  • 300 g ostankov jagnječje pečenke ali 2 debelejša zrezka iz jagnječjega stegna (približno 300 g)
  • 200 g grškega jogurta
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 1⁄2 stroka česna
  • 60 g mlade vodne kreše
  • majhen šopek kopra
  • 1⁄2 majhnega šopka peteršilja
  • sol in poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Česen stremo. Koper natrgamo. Peteršilju osmukamo liste in jih natrgamo.

2

V tefl onski ponvi segrejemo malce oljčnega olja, na katerem 3 do 4 minute pražimo kose pečenke, da se segrejejo in hrustljavo zapečejo. Če uporabljamo zrezke, jih pražimo na visoki temperaturi 2 do 3 minute po vsaki strani, potem pa položimo na krožnik in za 10 minut prekrijemo z aluminijasto folijo. Nato jih narežemo na tanke rezine.

3

Jogurt zmešamo z vinskim kisom in česnom ter obilno solimo in popramo. Mešanico z žlico razporedimo po večjem krožniku.

4

V skledi na hitro zmešamo jagnjetino z vodno krešo, zelišči in malce metinega preliva, nato pa vse skupaj stresemo na krožnik in pokapamo s še več preliva. Po želji postrežemo s hrustljavim kruhom.

Metin preliv

Majhen šopek mete osmukamo in liste drobno narežemo. Zmešamo jih z 1 drobno sesekljano šalotko, 2 žlicama oljčnega olja, 2 žlicama rdečega vinskega kisa in 1 žlico sladkorja v prahu.

Priljubljeni recepti

Morska žaba v zeliščni skorjici

Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.

40 min
Enostavno

Hrustljavo pečen brancin s holandsko omako z grenivko

Grenivka lepo preseka masleno razkošje klasične holandske omake

35 min
Srednje zahtevno

Rižota s kostanjem

Iz rubrike Otroci kuhamo

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.