Kaj boste skuhali danes?
Jagnjetina z zeliščno solato in metinim prelivom
Jagnjetina se odlično ujema z zelišči, še posebno z meto. Preizkusite!
Jagnjetina z zeliščno solato in metinim prelivom
Jagnjetina se odlično ujema z zelišči, še posebno z meto. Preizkusite!
Sestavine
- oljčno olje
- 300 g ostankov jagnječje pečenke ali 2 debelejša zrezka iz jagnječjega stegna (približno 300 g)
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1⁄2 stroka česna
- 60 g mlade vodne kreše
- majhen šopek kopra
- 1⁄2 majhnega šopka peteršilja
- sol in poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo (po želji)
Vsak dan medenjak: nova družinska adventna tradicija
Medenjaki so imenitni tudi za okraševanje in obdarovanje. Okrasimo drevesce ali pa izdelajmo adventni koledar, s katerim bo vsak dan poln prazničnega pričakovanja.
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Sestavine
- oljčno olje
- 300 g ostankov jagnječje pečenke ali 2 debelejša zrezka iz jagnječjega stegna (približno 300 g)
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1⁄2 stroka česna
- 60 g mlade vodne kreše
- majhen šopek kopra
- 1⁄2 majhnega šopka peteršilja
- sol in poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Česen stremo. Koper natrgamo. Peteršilju osmukamo liste in jih natrgamo.
V tefl onski ponvi segrejemo malce oljčnega olja, na katerem 3 do 4 minute pražimo kose pečenke, da se segrejejo in hrustljavo zapečejo. Če uporabljamo zrezke, jih pražimo na visoki temperaturi 2 do 3 minute po vsaki strani, potem pa položimo na krožnik in za 10 minut prekrijemo z aluminijasto folijo. Nato jih narežemo na tanke rezine.
Jogurt zmešamo z vinskim kisom in česnom ter obilno solimo in popramo. Mešanico z žlico razporedimo po večjem krožniku.
V skledi na hitro zmešamo jagnjetino z vodno krešo, zelišči in malce metinega preliva, nato pa vse skupaj stresemo na krožnik in pokapamo s še več preliva. Po želji postrežemo s hrustljavim kruhom.
Metin preliv
Majhen šopek mete osmukamo in liste drobno narežemo. Zmešamo jih z 1 drobno sesekljano šalotko, 2 žlicama oljčnega olja, 2 žlicama rdečega vinskega kisa in 1 žlico sladkorja v prahu.