
Kaj boste skuhali danes?
Jagnjetina z zeliščno solato in metinim prelivom
Jagnjetina se odlično ujema z zelišči, še posebno z meto. Preizkusite!
Jagnjetina z zeliščno solato in metinim prelivom
Jagnjetina se odlično ujema z zelišči, še posebno z meto. Preizkusite!

Sestavine
- oljčno olje
- 300 g ostankov jagnječje pečenke ali 2 debelejša zrezka iz jagnječjega stegna (približno 300 g)
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1⁄2 stroka česna
- 60 g mlade vodne kreše
- majhen šopek kopra
- 1⁄2 majhnega šopka peteršilja
- sol in poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo (po želji)

Pripravite babko, imeniten kolač, ki je osvojil svet
Babka ali baba je kvašeno pecivo, ki izvira iz Poljske in okolice, zaradi čudovitega izgleda, puhastega testa in raznolikih okusov pa so jo vzljubili po vsem svetu.

Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.

Preprosti triki za varčno kuhanje, ki jih je vredno poznati
Se vam ne zdi, da so generacije pred nami znale živeti skromneje in varčnejše? Zbrali smo nasvete za varčne korake v kuhinji, ki bodo vsakomur prišli prav.
Sestavine
- oljčno olje
- 300 g ostankov jagnječje pečenke ali 2 debelejša zrezka iz jagnječjega stegna (približno 300 g)
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1⁄2 stroka česna
- 60 g mlade vodne kreše
- majhen šopek kopra
- 1⁄2 majhnega šopka peteršilja
- sol in poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Česen stremo. Koper natrgamo. Peteršilju osmukamo liste in jih natrgamo.
V tefl onski ponvi segrejemo malce oljčnega olja, na katerem 3 do 4 minute pražimo kose pečenke, da se segrejejo in hrustljavo zapečejo. Če uporabljamo zrezke, jih pražimo na visoki temperaturi 2 do 3 minute po vsaki strani, potem pa položimo na krožnik in za 10 minut prekrijemo z aluminijasto folijo. Nato jih narežemo na tanke rezine.
Jogurt zmešamo z vinskim kisom in česnom ter obilno solimo in popramo. Mešanico z žlico razporedimo po večjem krožniku.
V skledi na hitro zmešamo jagnjetino z vodno krešo, zelišči in malce metinega preliva, nato pa vse skupaj stresemo na krožnik in pokapamo s še več preliva. Po želji postrežemo s hrustljavim kruhom.
Metin preliv
Majhen šopek mete osmukamo in liste drobno narežemo. Zmešamo jih z 1 drobno sesekljano šalotko, 2 žlicama oljčnega olja, 2 žlicama rdečega vinskega kisa in 1 žlico sladkorja v prahu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krhki jelenčki
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Goveji jezik na avokadovi solati z rdečo peso in hrenom
S tem govejim jezikom kot predjed, boste postavili še višja pričakovanja za glavno jed.