
Kaj boste skuhali danes?
Solata z belgijskim radičem, jabolkom in datlji
Dokaz, da solate niso dolgočasne!
Solata z belgijskim radičem, jabolkom in datlji
Dokaz, da solate niso dolgočasne!

Sestavine
- 3 glavice belgijskega radiča (vitlofa)
- 5 datljev
- 100 g vodne kreše
- 1 jabolko
- pest metinih listov
- pest peteršiljevih listov
preliv
- sok 1 limone
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- malo soli

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 3 glavice belgijskega radiča (vitlofa)
- 5 datljev
- 100 g vodne kreše
- 1 jabolko
- pest metinih listov
- pest peteršiljevih listov
preliv
- sok 1 limone
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- malo soli
Postopek
Belgijski radič ločimo na liste, jih operemo in posušimo. Datlje razpolovimo, jim odstranimo koščice in jih narežemo na trakove. Neolupljeno jabolko narežemo na četrtine, mu odstranimo peščišče in ga narežemo na tanke rezine. Z vodne kreše odstranimo večje peclje, liste mete in peteršilja pa natrgamo.
Vse sestavine za preliv damo v skodelico in jih stepemo. Pripravljene sestavine za solato zmešamo v solatni skledi in tik pred postrežbo zabelimo s prelivom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti