
Solata z belgijskim radičem, jabolkom in datlji
Dokaz, da solate niso dolgočasne!
Solata z belgijskim radičem, jabolkom in datlji
Dokaz, da solate niso dolgočasne!

Sestavine
- 3 glavice belgijskega radiča (vitlofa)
- 5 datljev
- 100 g vodne kreše
- 1 jabolko
- pest metinih listov
- pest peteršiljevih listov
preliv
- sok 1 limone
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- malo soli

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 3 glavice belgijskega radiča (vitlofa)
- 5 datljev
- 100 g vodne kreše
- 1 jabolko
- pest metinih listov
- pest peteršiljevih listov
preliv
- sok 1 limone
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- malo soli
Postopek
Belgijski radič ločimo na liste, jih operemo in posušimo. Datlje razpolovimo, jim odstranimo koščice in jih narežemo na trakove. Neolupljeno jabolko narežemo na četrtine, mu odstranimo peščišče in ga narežemo na tanke rezine. Z vodne kreše odstranimo večje peclje, liste mete in peteršilja pa natrgamo.
Vse sestavine za preliv damo v skodelico in jih stepemo. Pripravljene sestavine za solato zmešamo v solatni skledi in tik pred postrežbo zabelimo s prelivom.