© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata z belgijskim radičem, jabolkom in datlji

Dokaz, da solate niso dolgočasne!

Solata z belgijskim radičem, jabolkom in datlji

Dokaz, da solate niso dolgočasne!

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata-z-belgijskim-radicem-jabolkom-in-datlji_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 3 glavice belgijskega radiča (vitlofa)
  • 5 datljev
  • 100 g vodne kreše
  • 1 jabolko
  • pest metinih listov
  • pest peteršiljevih listov

preliv

  • sok 1 limone
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • malo soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 glavice belgijskega radiča (vitlofa)
  • 5 datljev
  • 100 g vodne kreše
  • 1 jabolko
  • pest metinih listov
  • pest peteršiljevih listov

preliv

  • sok 1 limone
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • malo soli

Postopek

1

Belgijski radič ločimo na liste, jih operemo in posušimo. Datlje razpolovimo, jim odstranimo koščice in jih narežemo na trakove. Neolupljeno jabolko narežemo na četrtine, mu odstranimo peščišče in ga narežemo na tanke rezine. Z vodne kreše odstranimo večje peclje, liste mete in peteršilja pa natrgamo.

2

Vse sestavine za preliv damo v skodelico in jih stepemo. Pripravljene sestavine za solato zmešamo v solatni skledi in tik pred postrežbo zabelimo s prelivom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.