
Sestavine
- 2 glavi solate, npr. ledenke ali rimske
- 2 dobri pesti drugih solatnih listov, npr. vodne kreše, rukole ali mizune
- pest zelišč, npr. krebuljice, pehtrana, peteršilja, drobnjaka
preliv
- 1 strok česna
- 1 mlada čebulica
- pest peteršilja
- nekaj vejic vodne kreše ali listov rukole
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- 6 žlic oljčnega olja
- sol in poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 2 glavi solate, npr. ledenke ali rimske
- 2 dobri pesti drugih solatnih listov, npr. vodne kreše, rukole ali mizune
- pest zelišč, npr. krebuljice, pehtrana, peteršilja, drobnjaka
preliv
- 1 strok česna
- 1 mlada čebulica
- pest peteršilja
- nekaj vejic vodne kreše ali listov rukole
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- 6 žlic oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
Solatne liste in zelišča operemo in osušimo. Večje liste natrgamo na koščke in vse skupaj stresemo v veliko solatno skledo.
Za preliv damo strt česen, grobo nasekljano čebulico in zelišča v majhen sekljalnik in drobno sesekljamo. Dodamo kis, gorčico ter malo soli in popra ter še malo zmeljemo. Počasi prilijemo olje in meljemo, da se zgosti. Solato zabelimo s prelivom in pomešamo, tik preden postrežemo.