© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Listnata solata s koromačem in jabolkom

Listnata solata s koromačem in jabolkom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
listnata solata s koromacem in jabolkom

Solata za hladnejše dni z dišečim prelivom, ki ga popestrita med in mak.

Sestavine

  • 175 g mešanih solatnih listov (npr. rukola, vodna kreša in špinača)
  • 1 večji ali 2 manjša koromača
  • 1 jabolko
  • 2 žlici nasekljanega kopra

preliv

  • drobno naribana lupina ½ pomaranče
  • 1 ½ žlice pomarančnega soka
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • malo bistrega medu
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 žlički makovih semen
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 175 g mešanih solatnih listov (npr. rukola, vodna kreša in špinača)
  • 1 večji ali 2 manjša koromača
  • 1 jabolko
  • 2 žlici nasekljanega kopra

preliv

  • drobno naribana lupina ½ pomaranče
  • 1 ½ žlice pomarančnega soka
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • malo bistrega medu
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 žlički makovih semen
  • sol
  • poper

Postopek

1

Vse sestavine za preliv zmešamo. Jabolko razpolovimo in ga narežemo na tanke rezine. Koromač prav tako tanko narežemo. Solatne liste, koromač, jabolko in nasekljani koper zmešamo v večji skledi. Solato zabelimo s prelivom, dobro premešamo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.