
Kaj boste skuhali danes?
Listnata solata s koromačem in jabolkom
Listnata solata s koromačem in jabolkom

Solata za hladnejše dni z dišečim prelivom, ki ga popestrita med in mak.
Sestavine
- 175 g mešanih solatnih listov (npr. rukola, vodna kreša in špinača)
- 1 večji ali 2 manjša koromača
- 1 jabolko
- 2 žlici nasekljanega kopra
preliv
- drobno naribana lupina ½ pomaranče
- 1 ½ žlice pomarančnega soka
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- malo bistrega medu
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 žlički makovih semen
- sol
- poper

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 175 g mešanih solatnih listov (npr. rukola, vodna kreša in špinača)
- 1 večji ali 2 manjša koromača
- 1 jabolko
- 2 žlici nasekljanega kopra
preliv
- drobno naribana lupina ½ pomaranče
- 1 ½ žlice pomarančnega soka
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- malo bistrega medu
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 žlički makovih semen
- sol
- poper
Postopek
Vse sestavine za preliv zmešamo. Jabolko razpolovimo in ga narežemo na tanke rezine. Koromač prav tako tanko narežemo. Solatne liste, koromač, jabolko in nasekljani koper zmešamo v večji skledi. Solato zabelimo s prelivom, dobro premešamo in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom