Kako pravilno uporabimo vaniljev strok
Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.

Vaniljevi stroki izvirajo iz plodu orhideje in niso poceni, takoj za žafranom so med najdražjimi začimbami. Zato je pomembno, da izberete dober strok in ga uporabite v celoti – tako strok kot semena.
Strok mora biti mehak, oljnat in imeti močan vonj po vanilji. Izogibajte se strokom, ki so brez sijaja, suhi in lomljivi.
Vaniljev strok položimo na desko in ga s hrbtno stranjo majhnega noža sploščimo.

Vaniljev strok s konico noža po dolžini prerežemo na pol.

S hrbtom noža potegnemo po stroku in postrgamo semena.

S prsti potegnemo po nožu, da se semena naberejo pri konici.

Stroka nikar ne zavržemo, ampak ga vstavimo v posodo s sladkorjem in tako pripravimo domač vaniljev sladkor. Postrgan strok lahko tudi zakuhamo v mleku in pripravimo nežno vaniljevo mleko.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se