Kaj boste skuhali danes?
Pomarančna smetanova sladica z viskijem
Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.
Pomarančna smetanova sladica z viskijem
Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.
Sestavine
- 4 pomaranče
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl smetane za stepanje
- 2 žlici viskija
- 150 g grškega jogurta
- 2 žlici medu
- malo medu za preliv (po želji)
5 receptov za male oboževalce Rudolfa
Če navdušenje nad Božičkovimi spremljevalci kar ne pojenja, si z najmlajšimi pričarajte še nekaj čarobnosti in skupnih sladkih trenutkov.
Kaj bo na jedilniku? Ostanki večerje v slastni preobleki
Ko se praznična večerja zaključi, siti in zadovoljni pospravimo ostanke, ko se želodec umiri, pa premislimo, kako jih bomo spremenili v novo pojedino.
Tipična zimska zelenjava v receptih, ki vas bodo navdušili
Če ste doslej radič jedli le v solati s kuhanim krompirjem, vas čaka prijetno presenečenje. Odkrijte recepte za radič kot prigrizek, toplo predjed in glavno jed.
Sestavine
- 4 pomaranče
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl smetane za stepanje
- 2 žlici viskija
- 150 g grškega jogurta
- 2 žlici medu
- malo medu za preliv (po želji)
Postopek
Pomaranče operemo in jim odrežemo dno in vrh. Damo jih na kuhinjsko desko in jih z ostrim nožem olupimo tako, da notranja bela kožica ostane na lupini. Nato jih filiramo in fileje narežemo na enako velike kose.
Na srednji temperaturi segrejemo ponev in v njej brez maščobe prepražimo ovsene kosmiče. Med praženjem, ki traja približno 3 do 5 minut, kosmiče večkrat premešamo. Pazimo, da se ne zažgejo. Prepražene damo na krožnik in ohladimo.
Smetano čvrsto stepemo skupaj z viskijem. Previdno vanjo vmešamo jogurt, ovsene kosmiče in med. Polovico smetanove mešanice razdelimo v 4 kozarce in pokrijemo s polovico pomarančnih koščkov. Vse skupaj še enkrat ponovimo, prelijemo z malo medu in postrežemo.
Nasvet
Sladica je različica tradicionalne škotske sladice cranachan, narejene iz stepene smetane, viskija, medu, malin in ovsenih kosmičev, čez noč namočenih v viskiju. Če pripravljamo sladico za otroke, viski zamenjamo z dvema ščepcema cimeta.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Limonov cheesecake
Granola z banano in mlečnim karamelom
Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?