
Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom
Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom

Sestavine
- 100 g mandljevih ali polnozrnatih piškotov
- 80 g praženih mandljevih lističev
- 80 g stopljenega masla
- 2,5 dl grškega navadnega jogurta
- 750 g maskarponeja
- 2 jajci
- lupina 1 limone
- lupina 1 pomaranče
- 250 g medu
- sveže sadje, ko postrežemo

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 100 g mandljevih ali polnozrnatih piškotov
- 80 g praženih mandljevih lističev
- 80 g stopljenega masla
- 2,5 dl grškega navadnega jogurta
- 750 g maskarponeja
- 2 jajci
- lupina 1 limone
- lupina 1 pomaranče
- 250 g medu
- sveže sadje, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Piškote in skoraj vse mandlje damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Zmešamo jih z maslom in z maso obložimo dno globokega večjega ovalnega pekača. S prsti jo dobro pritisnemo na dno. Testeno dno pečemo 10 minut, da postane hrustljavo.
V skledi zmešamo jogurt in maskarpone, nato vtepemo jajci drugega za drugim. Vmešamo še obe lupini in skoraj ves med, 3 žlice medu prihranimo. Sirovo mešanico vlijemo na piškotno dno, vse skupaj ohlapno prekrijemo z aluminijasto folijo in pečemo eno uro. Potem folijo odstranimo in pečemo še 15 minut, da se vrh lepo zlato rjavo obarva in postane trden na dotik. Pustimo, da se ohladi.
Preden sladico postrežemo, jo posujemo s preostalimi mandlji in prelijemo s preostalim medom. Postrežemo z ohlajenim svežim poletnim sadjem.