
Sestavine
- 4 breskve
- 1 dl belega vina
- 1,25 dl vode
- sok ½ limone
- 130 g medu
- praženi mandljevi lističi in maline za okras
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 breskve
- 1 dl belega vina
- 1,25 dl vode
- sok ½ limone
- 130 g medu
- praženi mandljevi lističi in maline za okras
Postopek
Breskve na zgornji strani križno zarežemo. Za deset sekund jih potopimo v vrelo vodo, oplaknemo z mrzlo vodo in olupimo.
Vino, vodo in limonov sok zavremo z žlico medu; do polovice povremo in vmešamo preostali med.
V ognjevarno posodo nadevamo cele breskve (s koščico). Prelijemo jih s pripravljenim sirupom in do čvrstega dušimo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 20 minut. Med dušenjem breskve večkrat prelijemo s sirupom. Medene breskve serviramo na krožnike ter okrasimo z mandljevimi lističi in malinami.