
Malinova strjenka
Malinova strjenka

Sestavine
- 500 g svežih ali zamrznjenih malin
- 2 lista želatine
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2,5 dl rdečega vina
- 6 žlic malinovega soka
- 5 g sladila
- 2 žlici vode
- sok in nastrgana lupinica ½ neškropljene limone
- 2 žlici malinovega žganja
- maline in lističi mete za okras
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska, goveja, jagnječja in celo veganska "pečenka" za obiske, ki ne jedo mesa.

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 500 g svežih ali zamrznjenih malin
- 2 lista želatine
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2,5 dl rdečega vina
- 6 žlic malinovega soka
- 5 g sladila
- 2 žlici vode
- sok in nastrgana lupinica ½ neškropljene limone
- 2 žlici malinovega žganja
- maline in lističi mete za okras
Postopek
Zamrznjene maline odtajamo (ali sveže preberemo). Želatino namočimo v hladni vodi. Jedilni škrob zmešamo s polovično količino rdečega vina.
Maline, malinov sok, sladilo, vodo, preostalo vino, limonov sok in lupinico hitro zavremo. Želatino dobro ožmemo in jo skupaj z mešanico jedilnega škroba in rdečega vina vmešamo v malinovo maso. Vse skupaj še enkrat zavremo in na koncu vmešamo malinovo žganje.
Pripravljeno maso napolnimo v desertne posodice ali kozarce in postavimo za 2 do 3 ure v hladilnik. Preden desert ponudimo, ga okrasimo s svežimi malinami in lističi mete.
Nasvet
Namesto malin lahko uporabimo poljubne vrste jagodičja, kot na primer jagode, robidnice ali ribez.