
Mavrična solata s testeninskim rižkom
Kakor nalašč za kosilo v službi
Mavrična solata s testeninskim rižkom
Kakor nalašč za kosilo v službi

Testeninska solata sirom, in baziliko. Testenine kajpak lahko nadomestimo z rižem.
Sestavine
- 2 papriki (lahko različnih barv)
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica oljčnega olja
- 6 češnjevih paradižnikov
- 25 g testeninskega rižka
- 25 g sira feta
- 2 žlici grobo nasekljane bazilike
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 2 papriki (lahko različnih barv)
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica oljčnega olja
- 6 češnjevih paradižnikov
- 25 g testeninskega rižka
- 25 g sira feta
- 2 žlici grobo nasekljane bazilike
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Paprikama odstranimo semena in ju narežemo na majhne kose, čebulo narežemo na rezine, češnjeve paradižnike pa razpolovimo. Papriko in čebulo položimo na pekač in poškropimo s polovico olja. Pečemo 15 minut, nato dodamo paradižnike in pečemo še 5 minut. Pečeno zelenjavo ohladimo.
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca, nato jih splaknemo pod hladno vodo in dobro odcedimo. Primešamo zelenjavo, preostalo olje, zdrobljeni sir in baziliko. Testeninsko solato lahko v hladilniku hranimo dva dni.