Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marinirano rdeče zelje na hitro

Marinirano rdeče zelje na hitro

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 500 g rdečega zelja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 dl rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 1 žlica brinovih jagod

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 500 g rdečega zelja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 dl rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 1 žlica brinovih jagod

Postopek

1

Zelju izrežemo kocen, ga tanko naribamo in damo v veliko ognjevarno skledo. Čebulo narežemo na kolobarje in damo v kozico skupaj z vinskim kisom, sladkorjem in brinovimi jagodami. Mešanico približno 10 minut segrevamo, da zavre in se začne čebula mehčati. Vmešamo jo k zelju in pustimo, da se popolnoma ohladi. Do uporabe jed postavimo v hladilnik.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.