
Marinirano rdeče zelje na hitro
Marinirano rdeče zelje na hitro

Sestavine
- 500 g rdečega zelja
- 1 rdeča čebula
- 1 dl rdečega vinskega kisa
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 1 žlica brinovih jagod
Preberite tudi

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.
Sestavine
- 500 g rdečega zelja
- 1 rdeča čebula
- 1 dl rdečega vinskega kisa
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 1 žlica brinovih jagod
Postopek
Zelju izrežemo kocen, ga tanko naribamo in damo v veliko ognjevarno skledo. Čebulo narežemo na kolobarje in damo v kozico skupaj z vinskim kisom, sladkorjem in brinovimi jagodami. Mešanico približno 10 minut segrevamo, da zavre in se začne čebula mehčati. Vmešamo jo k zelju in pustimo, da se popolnoma ohladi. Do uporabe jed postavimo v hladilnik.