© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marinirani goveji steaki

Marinirani goveji steaki

Čas priprave 20 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Marinirani goveji steaki

Sestavine

  • 2 goveja steaka od flama* po 250 g
  • 1 žlica sončničnega olja
  • ½ limone za natiranje mesa pred peko
  • 1 zmečkana vejica rožmarina

marinada

  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2–3 stroki česna
  • za palec velik kos nastrganega ingverja
  • sok ½ limone
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlica medu
solata, cezarjeva-solata

To so triki za popolno cezarjevo solato

Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Sestavine

  • 2 goveja steaka od flama* po 250 g
  • 1 žlica sončničnega olja
  • ½ limone za natiranje mesa pred peko
  • 1 zmečkana vejica rožmarina

marinada

  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2–3 stroki česna
  • za palec velik kos nastrganega ingverja
  • sok ½ limone
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlica medu

Postopek

1

V skledici zmešamo vse sestavine za marinado. Steaka položimo v plitvo skledo in ju prelijemo z marinado, ki naj ju povsem prekrije. Pokrijemo, postavimo v hladilnik in pustimo, da se marinira čez noč.

2

Z mesa obrišemo marinado in ga natremo s kančkom sončničnega olja. Rebrasto ponev močno segrejemo, meso natremo s celo limonino polovico in skupaj z vejico rožmarina pečemo po vsaki strani 3 do 4 minute, da je znotraj še rožnato (medium-rare), oziroma 1 minuto dlje, če želimo, da je bolj pečeno. Pustimo, da počiva 5 minut, nato ga prečno na vlakna narežemo na tanke rezine. Postrežemo s krompirjevim pirejem ali pomfritom.

Nasvet

Steak, izrezan iz spodnjega, mehkejšega dela flama, je zelo okusen, vendar nekoliko trši kos mesa. Seveda ga je treba očistiti vseh membran in loja. Ustrezno ga je treba marinirati in hitro speči.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.