
Brusketa s steakom in sirom z modro plesnijo
Brusketa s steakom in sirom z modro plesnijo

Sestavine
- 1 velik goveji steak (iz hrbta ali križa)
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 čabata ali lepinja
- 1 žlička dijonske gorčice
- pest vodne kreše
- 50 g sira z modro plesnijo
- kanček balzamičnega kisa
- sol
- poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 1 velik goveji steak (iz hrbta ali križa)
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 čabata ali lepinja
- 1 žlička dijonske gorčice
- pest vodne kreše
- 50 g sira z modro plesnijo
- kanček balzamičnega kisa
- sol
- poper
Postopek
Segrejemo rebrasto ponev za žar. Steak premažemo z oljem in začinimo s soljo in poprom. Pečemo ga 2 do 4 minute na vsaki strani, odvisno od tega, kako dobro pečenega želimo. Preložimo ga na krožnik in pustimo, da nekaj minut počiva.
Brusketo ali lepinjo prerežemo in s prerezano stranjo položimo za 2 minuti v ponev, kjer se je pekel steak, da vpije mesni sok in se zapeče. Zapečeno stran premažemo z gorčico in obložimo z vodno krešo.
Steak prerežemo na dve polovici, ju položimo na vodno krešo, potresemo z zdrobljenim sirom in pokapljamo z nekaj kapljicami balzamičnega kisa. Tudi mesni sok , ki se je izcedil iz pečenega steaka, pokapljamo po pripravljeni brusketi. Takoj postrežemo.