
Brusketa s steakom in sirom z modro plesnijo
Brusketa s steakom in sirom z modro plesnijo

Sestavine
- 1 velik goveji steak (iz hrbta ali križa)
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 čabata ali lepinja
- 1 žlička dijonske gorčice
- pest vodne kreše
- 50 g sira z modro plesnijo
- kanček balzamičnega kisa
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 velik goveji steak (iz hrbta ali križa)
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 čabata ali lepinja
- 1 žlička dijonske gorčice
- pest vodne kreše
- 50 g sira z modro plesnijo
- kanček balzamičnega kisa
- sol
- poper
Postopek
Segrejemo rebrasto ponev za žar. Steak premažemo z oljem in začinimo s soljo in poprom. Pečemo ga 2 do 4 minute na vsaki strani, odvisno od tega, kako dobro pečenega želimo. Preložimo ga na krožnik in pustimo, da nekaj minut počiva.
Brusketo ali lepinjo prerežemo in s prerezano stranjo položimo za 2 minuti v ponev, kjer se je pekel steak, da vpije mesni sok in se zapeče. Zapečeno stran premažemo z gorčico in obložimo z vodno krešo.
Steak prerežemo na dve polovici, ju položimo na vodno krešo, potresemo z zdrobljenim sirom in pokapljamo z nekaj kapljicami balzamičnega kisa. Tudi mesni sok , ki se je izcedil iz pečenega steaka, pokapljamo po pripravljeni brusketi. Takoj postrežemo.