
Kaj boste skuhali danes?
Brusketa s steakom in sirom z modro plesnijo
Brusketa s steakom in sirom z modro plesnijo

Sestavine
- 1 velik goveji steak (iz hrbta ali križa)
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 čabata ali lepinja
- 1 žlička dijonske gorčice
- pest vodne kreše
- 50 g sira z modro plesnijo
- kanček balzamičnega kisa
- sol
- poper

Preženite prehlad z milijonsko juho
V teh dneh nas z vseh strani prepričujejo z raznolikimi sredstvi za boj proti prehladu, a mi že od vrtca prisegamo le na krožnik tople milijonske juhe.

Domače bajadere, ki jih lahko jeste za zajtrk
Kultno sladico smo pripravili malo drugače – rezultat je odličen!

Nikar ne zavrzite bučnih semen – pripravite slastne bučnice
Ljubitelji skoraj zasvajajočega grickanja bučnih semen bodo gotovo veseli našega preprostega recepta za pripravo bučnic in slasten namaz.
Sestavine
- 1 velik goveji steak (iz hrbta ali križa)
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 čabata ali lepinja
- 1 žlička dijonske gorčice
- pest vodne kreše
- 50 g sira z modro plesnijo
- kanček balzamičnega kisa
- sol
- poper
Postopek
Segrejemo rebrasto ponev za žar. Steak premažemo z oljem in začinimo s soljo in poprom. Pečemo ga 2 do 4 minute na vsaki strani, odvisno od tega, kako dobro pečenega želimo. Preložimo ga na krožnik in pustimo, da nekaj minut počiva.
Brusketo ali lepinjo prerežemo in s prerezano stranjo položimo za 2 minuti v ponev, kjer se je pekel steak, da vpije mesni sok in se zapeče. Zapečeno stran premažemo z gorčico in obložimo z vodno krešo.
Steak prerežemo na dve polovici, ju položimo na vodno krešo, potresemo z zdrobljenim sirom in pokapljamo z nekaj kapljicami balzamičnega kisa. Tudi mesni sok , ki se je izcedil iz pečenega steaka, pokapljamo po pripravljeni brusketi. Takoj postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Riževe kroglice z gobami in mocarelo
Pistacijeva krema
V zadnjem času se zdi, da so sladice s pistacijami povsod okrog nas. Osnova zanje je odlična pistacijeva krema.
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara