
Mali sendviči z dimljenim lososom in koromačem
Mali sendviči z dimljenim lososom in koromačem

Sestavine
- 4 kruhki (polnovredni, večzrnati ali pirini)
- 100 g skute (z 20 % maščobe)
- 30 majhnih kobulov koromačevih cvetov brez pecljev
- 4 rezine prekajenega lososa
- nekaj kapljic limonovega soka
- sol
- poper

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.
Sestavine
- 4 kruhki (polnovredni, večzrnati ali pirini)
- 100 g skute (z 20 % maščobe)
- 30 majhnih kobulov koromačevih cvetov brez pecljev
- 4 rezine prekajenega lososa
- nekaj kapljic limonovega soka
- sol
- poper
Postopek
Kruhke prečno razpolovimo, obe polovici izdatno namažemo s skuto in obložimo s kobuli koromačevih cvetov. Spodnjo polovico kruhka obložimo z rezino prekajenega lososa, pokapamo z limonovim sokom ter začinimo s soljo in poprom. Pokrijemo z zgornjo polovico kruhka in ponudimo.