
Lososov namaz
Lososov namaz

Sestavine
- 100 g prekajenega lososa
- 2 trdo kuhani jajci
- 2 žlici drobno nasekljanega kopra
- 150 g skute (s 40 % maščobe)
- sol
- nekaj kapljic limonovega soka

Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

Super recepti za pozen sobotni zajtrk (brunch)
Se vam kdaj zgodi, da ob koncu tedna nekoliko dlje poležite v postelji in ste nato v zadregi, ker bi radi nekaj pojedli, a je že prepozno za zajtrk in prekmalu za kosilo? Potem si privoščite brunch!
Sestavine
- 100 g prekajenega lososa
- 2 trdo kuhani jajci
- 2 žlici drobno nasekljanega kopra
- 150 g skute (s 40 % maščobe)
- sol
- nekaj kapljic limonovega soka
Postopek
Lososovo meso drobno narežemo in dodamo nasekljana trdo kuhana jajca ter koper. Skuto gladko zmešamo s soljo in limonovim sokom. Vse sestavine za premaz dobro zmešamo in po okusu začinimo.
Nasvet
Namesto prekajenega lososa lahko za premaz uporabimo tudi prekajeno postrv.