
Lososov namaz
Lososov namaz
Čas priprave
/
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 4 osebe

Sestavine
- 100 g prekajenega lososa
- 2 trdo kuhani jajci
- 2 žlici drobno nasekljanega kopra
- 150 g skute (s 40 % maščobe)
- sol
- nekaj kapljic limonovega soka

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- 100 g prekajenega lososa
- 2 trdo kuhani jajci
- 2 žlici drobno nasekljanega kopra
- 150 g skute (s 40 % maščobe)
- sol
- nekaj kapljic limonovega soka
Postopek
1
Lososovo meso drobno narežemo in dodamo nasekljana trdo kuhana jajca ter koper. Skuto gladko zmešamo s soljo in limonovim sokom. Vse sestavine za premaz dobro zmešamo in po okusu začinimo.
Nasvet
Namesto prekajenega lososa lahko za premaz uporabimo tudi prekajeno postrv.