
Losos v zavojčku
Iz rubrike Otroci kuhamo
Losos v zavojčku
Iz rubrike Otroci kuhamo

Štiriletni zlatolasi deček Žak je pripravil prazničnega lososa in kar ni mogel verjeti, kako iz zavojčkov lepo diši!
Sestavine
- 4 fileji lososa brez kosti in kože
- 8 (ali več) rezinic limone
- 4 vejice svežega kopra (ali žlica suhega)
- sol
- sveže mleti poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 kosi aluminijaste folije

Božanska sladica, pripravljena v le nekaj minutah
Ko se vam v toplih dneh zahoče nekaj sladkega, kar ne obteži želodca, je lahko dobro ohlajena panakota odlična osvežitev.

Katere so najbolj priljubljene vrste paradižnika in kako jih uporabiti v domači kuhinji?
Paradižnik poznamo v različnih oblikah, velikostih, barvah in okusih. Vsaka sorta ima svoje posebnosti, zato ni vseeno, katerega uporabite za pripravo posameznih jedi.

Ali lahko zamrznemo mleko, jogurt in kislo smetano?
Na nas se je obrnil bralec, ki ga zanima, ali lahko zamrzne mleko, jogurt in druge mlečne izdelke, ne da bi se pri tem spremenila tekstura ali okus.
Sestavine
- 4 fileji lososa brez kosti in kože
- 8 (ali več) rezinic limone
- 4 vejice svežega kopra (ali žlica suhega)
- sol
- sveže mleti poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 kosi aluminijaste folije
Postopek
Prosi odraslega, da pečico segreje na 200 °C. Z oljčnim oljem namasti vsak kos aluminijaste folije. Lahko si pomagaš z roko ali s čopičem.

Na vsak kos folije položi po en lososov file. Posoli ga in popopraj. Nanj položi še dve ali tri rezine limone in vejico svežega kopra.

Folijo zloži tako, da narediš zavojčke. Vsak zavojček dobro zapri, da iz njega ne bo uhajala para, saj bi se losos preveč izsušil.

Zavojčke položi na pekač in prosi odraslega, da ti ga pomaga prenesti v pečico. Peci 15 minut. Ko boš zavojčke odvijal, bodi previden, saj je vsebina zelo vroča. Lososa lahko postrežeš s kuhanim rižem in solato.
