
Linške zvezdice
Linške zvezdice

Sestavine
- 300 g masla
- 2 rumenjaka
- 125 g sladkorja
- 125 g mletih blanširanih mandljev
- 300 g moke
- marelična marmelada za nadev
- sladkor v prahu za posip
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 300 g masla
- 2 rumenjaka
- 125 g sladkorja
- 125 g mletih blanširanih mandljev
- 300 g moke
- marelična marmelada za nadev
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Vse sestavine za testo hitro zgnetemo, oblikujemo v kepo in damo za eno uro v hladilnik. Pečico segrejemo na 190 °C. Marmelado pretlačimo, segrejemo, nato pa na toplem prihranimo.
Polovico testa tanko razvaljamo na pomokani delovni površini. Z modelčkom v obliki zvezdice izrežemo piškote. Drugo polovico testa prav tako razvaljamo, izrežemo zvezdice, v te pa z manjšim okroglim modelčkom naredimo eno luknjico. Ostanke testa ponovno zgnetemo, razvaljamo in izrežemo piškote.
Piškote zložimo na pekač in jih pečemo 7 do 8 minut. Pečene piškote poberemo iz pekača in ko se nekoliko ohladijo, namažemo piškote brez luknjic z vročo marmelado; pokrijemo jih s piškoti z luknjicami in rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.