
Linške zvezdice
Linške zvezdice

Sestavine
- 300 g masla
- 2 rumenjaka
- 125 g sladkorja
- 125 g mletih blanširanih mandljev
- 300 g moke
- marelična marmelada za nadev
- sladkor v prahu za posip

Kako pravilno uporabimo vaniljev strok
Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.

Viralna zdrava sladica, ki je obnorela svet
V svetu, kjer se kulinarični trendi širijo s hitrostjo svetlobe, je ribana lubenica (ang. watermelon shaved ice) še ena izemd poletnih domislic, ki je čez noč postala spletna senzacija.

Priljubljen italijanski liker je hit poletnih večerov
Limončelo ni le alkoholni napitek, temveč tudi simbol sredozemske lahkotnosti, gostoljubnosti in uživanja življenja.
Sestavine
- 300 g masla
- 2 rumenjaka
- 125 g sladkorja
- 125 g mletih blanširanih mandljev
- 300 g moke
- marelična marmelada za nadev
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Vse sestavine za testo hitro zgnetemo, oblikujemo v kepo in damo za eno uro v hladilnik. Pečico segrejemo na 190 °C. Marmelado pretlačimo, segrejemo, nato pa na toplem prihranimo.
Polovico testa tanko razvaljamo na pomokani delovni površini. Z modelčkom v obliki zvezdice izrežemo piškote. Drugo polovico testa prav tako razvaljamo, izrežemo zvezdice, v te pa z manjšim okroglim modelčkom naredimo eno luknjico. Ostanke testa ponovno zgnetemo, razvaljamo in izrežemo piškote.
Piškote zložimo na pekač in jih pečemo 7 do 8 minut. Pečene piškote poberemo iz pekača in ko se nekoliko ohladijo, namažemo piškote brez luknjic z vročo marmelado; pokrijemo jih s piškoti z luknjicami in rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.