
Hitri pirin kruh (z vinskim kamnom)
Hitri pirin kruh (z vinskim kamnom)

Recept nam je poslala bralka Tjaša. Njena hčerka je občutljiva na pšenično moko, ne pa tudi na gluten, zato je ta pirin kruh pogosto na njihovem domačem jedilniku – recept je tako zelo preprost!
Sestavine
- 500 g polnozrnate pirine moke
- 5 dl mineralne vode
- 1 žlička soli
- 10 g pecilnega praška iz vinskega kamna
- 2 žlici oljčnega olja
- 50–100 g semen (bučna, sezamova, sončnična, lanena …)
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 500 g polnozrnate pirine moke
- 5 dl mineralne vode
- 1 žlička soli
- 10 g pecilnega praška iz vinskega kamna
- 2 žlici oljčnega olja
- 50–100 g semen (bučna, sezamova, sončnična, lanena …)
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Podolgovat model obložimo s papirjem za peko. V primerno veliki skledi z mešalnikom ali s stepalko zmešamo vse sestavine v gosto tekoče testo. Vlijemo ga v pekač in pečemo 50 minut.
Nasvet
Testo lahko nalijemo v model za mafine ali druge manjše oblike in spečemo manjše kruhke. V tem primeru jih pečemo 25 minut.