
Mandljeve kocke s čokoladnim oblivom
Mandljeve kocke s čokoladnim oblivom

Sestavine
- 220 g mehkega masla (na sobni temperaturi)
- 240 g sladkorja v prahu
- 5 jajc
- 50 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 240 g naribanih mandljev
- 0,5 dl rjavega ruma
- polovičke blanširanih mandljev za okras
- 200 g čokoladnega obliva za pomakanje
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 220 g mehkega masla (na sobni temperaturi)
- 240 g sladkorja v prahu
- 5 jajc
- 50 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 240 g naribanih mandljev
- 0,5 dl rjavega ruma
- polovičke blanširanih mandljev za okras
- 200 g čokoladnega obliva za pomakanje
Postopek
Maslo penasto stepemo s sladkorjem v prahu, nato postopoma vmešamo cela jajca. Moko presejemo s pecilnim praškom, zmešamo z naribanimi mandlji in vmešamo v penasto masleno maso. Nazadnje vmešamo še rum.
Maso namažemo 2 do 3 centimetre debelo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 25 do 30 minut. Pecivo vzamemo iz pekača, nekoliko ohladimo in čez noč postavimo v hladilnik.
Hladen kolač narežemo na 3 × 3 cm velike kocke. Razpolovljene mandlje rahlo popražimo, da se zlato rjavo obarvajo (pražimo jih v pečici približno 10 minut pri 150 °C).
Čokoladni obliv raztopimo in nekoliko ohladimo. Mandljeve kocke z vilicami pomakamo v raztopljen čokoladni obliv, potem pa odcedimo na kuhinjski mrežici. Preden se obliv strdi, kocke okrasimo s polovičkami mandljev.