
Mandljeve kocke s čokoladnim oblivom
Mandljeve kocke s čokoladnim oblivom

Sestavine
- 220 g mehkega masla (na sobni temperaturi)
- 240 g sladkorja v prahu
- 5 jajc
- 50 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 240 g naribanih mandljev
- 0,5 dl rjavega ruma
- polovičke blanširanih mandljev za okras
- 200 g čokoladnega obliva za pomakanje
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 220 g mehkega masla (na sobni temperaturi)
- 240 g sladkorja v prahu
- 5 jajc
- 50 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 240 g naribanih mandljev
- 0,5 dl rjavega ruma
- polovičke blanširanih mandljev za okras
- 200 g čokoladnega obliva za pomakanje
Postopek
Maslo penasto stepemo s sladkorjem v prahu, nato postopoma vmešamo cela jajca. Moko presejemo s pecilnim praškom, zmešamo z naribanimi mandlji in vmešamo v penasto masleno maso. Nazadnje vmešamo še rum.
Maso namažemo 2 do 3 centimetre debelo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 25 do 30 minut. Pecivo vzamemo iz pekača, nekoliko ohladimo in čez noč postavimo v hladilnik.
Hladen kolač narežemo na 3 × 3 cm velike kocke. Razpolovljene mandlje rahlo popražimo, da se zlato rjavo obarvajo (pražimo jih v pečici približno 10 minut pri 150 °C).
Čokoladni obliv raztopimo in nekoliko ohladimo. Mandljeve kocke z vilicami pomakamo v raztopljen čokoladni obliv, potem pa odcedimo na kuhinjski mrežici. Preden se obliv strdi, kocke okrasimo s polovičkami mandljev.