
Linguine s triljami v karijevi omaki
Linguine con triglie al curry
Linguine s triljami v karijevi omaki
Linguine con triglie al curry

Sestavine
- 400 g linguin oz. bavet (ploščati špageti)
- sol
- poper
omaka
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 sveži trilji, vsaka pribl. 500 g, oluskani in očiščeni
- 3 stroki česna, neolupljeni
- ½ majhnega pekočega rdečega čilija, drobno sesekljanega
- 1 dl belega vina
- 680 g kakovostnega pasiranega paradižnika (passata)
- 1 žlička blagega karija v prahu
- 2 lovorova lista
- 2 žlici drobno sesekljanega svežega peteršilja in še malo, ko postrežemo

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.

Znani rezultati Michelin 2025: zvezdice prejelo 9 slovenskih restavracij
Znameniti kulinarični vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Preverite, katere restavracije so bile uvrščene v Michelinov vodnik 2025.

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!
Sestavine
- 400 g linguin oz. bavet (ploščati špageti)
- sol
- poper
omaka
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 sveži trilji, vsaka pribl. 500 g, oluskani in očiščeni
- 3 stroki česna, neolupljeni
- ½ majhnega pekočega rdečega čilija, drobno sesekljanega
- 1 dl belega vina
- 680 g kakovostnega pasiranega paradižnika (passata)
- 1 žlička blagega karija v prahu
- 2 lovorova lista
- 2 žlici drobno sesekljanega svežega peteršilja in še malo, ko postrežemo
Postopek
V ponvi segrejemo olje ter dodamo ribe, neolupljen česen in čili. Ribe nežno pečemo 10 minut na vsaki strani, nato dodamo vino in pustimo, da se ohladi. Ribe vzamemo iz ponve in jih filiramo: glave in kosti zavržemo, meso pa damo na stran. Sokovom v ponvi dodamo pasiran paradižnik skupaj s karijem v prahu in lovorjem. Nežno kuhamo 10 minut, nato dodamo ribje meso in peteršilj ter solimo in popramo po okusu.
Testenine kuhamo v veliki količini osoljene vrele vode 7 do 8 minut oziroma dokler niso al dente. Dobro jih odcedimo, dodamo k omaki, dobro premešamo in ponudimo vroče.
Alternative
Namesto linguin bi lahko uporabili špagetke (spaghettini) ali široke rezance (tagliatelle), trilje pa lahko nadomestimo s trsko ali pokrovačami.